JuxtaPosis
JuxtaPosis
JuxtaPosis
film
Regisseur: 
Jaar: 
2011

Interference

Nederlands

Gerelateerde inhoud

  • donderdag 1 dec 2011
Interference Schaduwspel

Wederom organiseert IDFX het project Interference. Er wordt geïnterfereerd op het gebied van kunst & wetenschap, kunstenaars interfereren onderling, met hun publiek en op locatie. Met Interference verkennen we de grenzen van wat kunst betekent binnen de wetenschap en wetenschap binnen de kunst. Mijlpalen in de wetenschap zijn hierbij de leidraad. We dagen de wetenschapper in de kunstenaar uit en de kunstenaar in de wetenschapper.

  • donderdag 19 nov 2015
,

OPENING EXPOSITIE COLOR TEMPERATURE


 


Part 1/3 van Interference Reflecting on Color.


 


Donderdag 19 november 20.00 uur zal Color Temperature geopend worden.


Wethouder van Cultuur Maianne de Bie zal deze reeks Interference projecten openen. Daarna zal OKC(Het Eindhovens ongemotiveerd kunstenaars collectief) een performance doen en de avond inluiden met muziekjes.


De gehele avond is de expositie te bekijken.


Iedereen is welkom!


Entree gratis, opening is op de gele verdieping.

  • zaterdag 16 jun 2012
Amphitheater,

Reportage door Marijke Hooghwinkel met interviews met de kunstenaars van Interference - Ontketening in de natuurtuin Wolfslaar.Floris Kaayk

Born in Tiel, the Netherlands (NL), in 1982.

Overzicht kunstenaars:

Het expertise veld van Kaayk is animatie. Hij is gespecialiseerd in het mengen van computer gegenereerde beelden met live-action video. Zijn eerste twee films zijn animaties gecombineerd met het informatieve karakter van een documentaire. Kaayk's techniek en stijl wordt benoemd als een nieuw soort van opkomende genre.

JuxtaPosis is een korte experimentele video. Het concept is gebaseerd op het principe van "groei door middel van strijd", het mechanisme dat in de natuur evolutie veroorzaakt. Dit principe wordt uitgebeeld in drie complementaire kleuren en vertolkt door een team circusacrobaten. Elke kleur vertegenwoordigt een wereld, waarin twee rivaliserende organismen in een constante mutatie zijn verstrikt. De verschillende organismen proberen terrein te winnen door delen van elkaars lichamen in te nemen. Dankzij deze strijd groeien ze uit tot steeds complexere wezens. Naarmate de wezens groeien en de strijd tussen de twee tegenpolen heftiger wordt, raken ze meer en meer met elkaar verstrengeld.

Interference Schaduwspel
do 01 dec - 21:00 tot zo 11 dec - 23:59
Breda

Overzicht kunstenaars: