Switching Colors

- afgelopen zaterdag 21 mei 2016 -

Het concert Swiching Colors in parkeergarage het Turfschip was een groot succes!

Zo'n 200 bezoekers wisten hun weg te vinden naar de dit unieke concert. Alle bezoekers werden onder begeleiding naar de concertlocatie gebracht waar de bar open was voor een drankje. Arnoud Rigter gaf een poetische introductie in de leer van kleuren. Met diverse dichterlijke vertellingen nam hij de kleuren Groen, Geel en Rood onder de loep. Na dit voorprogramma daalde het publiek af naar het concert. Het geluid van een ronkende automotor leidde de weg. Groen was het begin van het concert. Donderslag en geweerschoten waren te horen. Luidde regen die al het nieuwe groen in de natuur doet opleven. Deel twee werd bezongen door vogelgezang uit een gele opstelling. Sereniteit is de emotie die de boventoon voerde in dit stuk. Het derde deel rood was de finale waarbij alles uit de kast werd gehaald.

In ieder deel speelde 3automobilsten op 3 auto's die gehuld waren in een kleur. In samenspel met: Frank van der Kooij met altsaxofoon, Peter Broekhuizen op baritonsax en Robert Jarvis met de trombone en achtergrond muziek. Diverse natuurgeluiden maakte de compositie compleet.

Het geheel maakte het publiek stil. Ze genoten zichtbaar en waren geintrigeerd door de verassende voorstelling op een even verrassende plek.

Diverse bewoners van het naast gelegen AZC waren op onze uitnodiging ingegaan en naar het concert gekomen. Zij genoten ook van een internationaal concert waar klankkleuren en kleur-emoties het woord deden.

Kijk ook op de facebook pagina voor video's van dit concert: www.facebook.com/interferenceproject