Interference Schaduwspel
Interference Schaduwspel
Interference Schaduwspel
do 01 dec '11 - 12:00 tot zo 11 dec '11 - 23:00

Wederom organiseert IDFX het project Interference. Er wordt geïnterfereerd op het gebied van kunst & wetenschap, kunstenaars interfereren onderling, met hun publiek en op locatie. Met Interference verkennen we de grenzen van wat kunst betekent binnen de wetenschap en wetenschap binnen de kunst. Mijlpalen in de wetenschap zijn hierbij de leidraad. We dagen de wetenschapper in de kunstenaar uit en de kunstenaar in de wetenschapper.

Interference 2011-2012 richt zich op de allegorie van de Grot van Plato een filosofische mijlpaal waarin de zoektocht naar het wetenschappelijk en systematisch denken voor het eerst wordt vastgelegd.

Voor de verbeelding van het eerste deel 'Het Schaduwspel' is de kunstenaars gevraagd de functie van bewegend beeld in de openbare ruimte te onderzoeken. Deze videowerken zijn te zien op verschillende ramen en muren van de binnenstad van Breda. Er is nieuw werk te zien van onder andere Floris Kaayk, Mario Gutiérrez Cru en een spectaculaire gevelvullende projectie van Christine Schulz.