Leden van Carnavalsvereniging de Meikevers leveren een bijdrage aan Interference 2013; Evilution , welke wordt gehouden van 21 september tot en met 29 september op het voormalige Mammoetterrein gelegen aan de Veilingkade.

Evilution is een ontmoeting van Kunst en Wetenschap met als centrale vraag wat er gebeurt als de evolutie volslagen de verkeerde kant opgaat? Waar het de Meikevers betreft is het een ontmoeting met Kunst en Wetenschap waarbij de kennis van de bouwgroep wordt ingezet om bij te dragen aan de transformatie van ideeën van de kunstenaars Ina Smits en Victor Engbers naar concreet tastbare objecten.

Naast advisering over het gebruik van materialen die gebruikt kunnen worden om monumentale objecten te maken voor de expositie, blijkt vooral Bas van Ewijk, de techneut van de Meikevers, daadwerkeljk een steunpilaar om de ideeën mede vorm te geven en in praktijk om te zetten.

Gezien de grootte van de bijdrage die Ina Smits en Victor Engbers willen realiseren is een beroep gedaan op de SKC, Stichting Kielegatse Carnavalsbouw. De stichting heeft ten doel het verwerven, uitbreiden, exploiteren en in stand houden van de bouwloodsen ten behoeve van bouw- en opslagactiviteiten in het kader van carnaval in het Kielegat.

Om de ideeën van de kunstenaars te realiseren heeft de stichting ruimte ter beschikking gesteld zodat deze bijzondere klus geklaard kan worden.

Na de samenwerking met Atelier KOP in 2011 wordt dit opnieuw een geslaagde samenwerking tussen carnavalsverenigingen en kunstenaars waarbij beiden bijdragen aan culturele evenementen van de stad Breda. Kunst en Carnaval dat smaakt naar meer “ruimte” om samen te werken.