Voor de Cultuurnacht Breda 2017 op 27 januari is kunstenaar Sabine Bolk op zoek naar twee dames die in de rol willen stappen van ‘Kwatta meisje’.

Tijdens de avond beelden de ‘Kwatta meisjes’ verschillende levenslessen uit die ze meekregen van de Bredase Catechisten.
Deze Catechisten gaven bruikbare handvaten mee aan de dames die voor het eerst buiten de deur gingen werken in fabrieken. 
Vanuit een katholiek gedachtegoed, maar wel met een drang naar vrijheid gingen de catechisten op pad om tafelmanieren, naailessen en andere zaken bij te brengen in de pauzes.
Het uitbeelden van de lessen gebeurd in een kleurrijke setting bestaande uit verschillende doeken afkomstig uit Nederland en Indonesië. 
De ‘Batik Statements’ die Sabine Bolk doorgaans in zelfde soort settings maakt gaan vaker over belangrijke figuren of iconen uit de geschiedenis voor emancipatie 
en daar horen de Kwatta meisjes en de Catechisten ook bij.
Sabine is op zoek naar, het liefst, twee (meer mag ook) dames die het leuk vinden om in the picture te staan en beschikbaar zijn op vrijdag 27 januari tussen 19u en 23u.
Voor meer info en om jouw interesse door te geven stuur een mail naar sabine@sabinebolk.nl