Indeling Kleurrijke Vrouwen Kracht
Indeling Kleurrijke Vrouwen Kracht
Indeling Kleurrijke Vrouwen Kracht

NORA SAADOUNI Nora Saadouni is bruidsstyliste.
Zij omschrijft zichzelf als ‘power woman’. Haar stelling is dat een vrouw meer kan dan ze denkt en het daarom nooit te snel moet opgeven. Tijdens de Cultuurnacht gaat Saadouni een model aankleden en opmaken. Op een tafel showt zij uitgebreide bruidsdecoraties.
Volgens Marokkaanse traditie ontvangt zij haar gasten gastvrij met dadels (staat voor zoetigheid) en melk (staat voor zuiverheid).
https://www.facebook.com/nora.saadouni

ANSELMA BÜELER Zij is de openingsact en introduceert Kleurrijke Vrouwen Kracht met een fi losofi sche performance, waarbij zij geboren wordt uit een schilderij. “Daar ben ik weer na een korte virtuele afwezigheid te wijten aan virtuoze aanwezigheid elders”, schijnt zij daarmee te zeggen. Gedurende de avond interviewt zij en public de deelnemende ambachtsvrouwen. Performer, zanger, beeldend kunstenaar. Zij vindt het geweldig mooi dat wij dit thema van sterke, artistieke vrouwen op de kaart zetten.

SABINE BOLK Tijdens Cultuurnacht Breda beelden ‘Kwatta meisjes’ verschillende levenslessen uit die ze meekregen van de Bredase Catechisten. Deze Catechisten gaven bruikbare handvatten mee aan de dames die voor het eerst buiten de deur gingen werken in fabrieken. Vanuit een katholiek gedachtegoed, maar wel met een drang naar vrijheid, gingen de Catechisten op pad om tafelmanieren, naailessen en andere zaken bij te brengen in de pauzes. In de performance van Bolk worden lessen uitgebeeld in een kleurrijke setting, bestaande uit verschillende doeken afkomstig uit Nederland en Indonesië. De ‘Batik Statements’ die Sabine Bolk, doorgaans in eenzelfde soort setting, maakt gaan vaker over belangrijke figuren of iconen uit de geschiedenis van de emancipatie en daar horen de Kwatta meisjes en de Catechisten ook bij. Sinds 2007 is Sabine Bolk (1984) actief als beeldend kunstenaar. Haar werk is in de loop der jaren ontwikkeld naar installaties op locaties. Dit zijn momentopnames waarbij de nadruk ligt op tijdelijkheid en patronen. Haar inspiratie haalt zij uit de Indonesische stofdrukkunst Batik, onze (koloniale) geschiedenis, volkskunst en de natuur.
www.sabinebolk.nl
www.dereisnaarbatik.blogspot.com

BIERBROUWERIJ BOEGBEELD Dit bierbrouwersduo bestaat uit Janneke Pieters en Mary-Jane Snelders. Ze vinden het leuk om dingen uit te proberen en om bier te maken met een verhaal, maar kwaliteit staat altijd voorop. Met de bierproeverij tijdens de Cultuurnacht presenteren zij twee mooie bieren.
http://brouwerijboegbeeld.nl/

KATJA CLEMENT. Katja Clement is gespecialiseerd in het boekbinden. Ze geeft les aan de opleiding Boekkunst, aan de Volksuniversiteit Breda en tevens, via diverse workshops, op scholen. Tijdens de Cultuurnacht zie je haar aan het werk en kun je ook van haar hand gebonden boekwerken kopen.
http://www.handboekbinderijclement.nl/over/

RED ASYLUM.
RedAsylum bestaat uit Roxy Woodward en Olivia Flavier. Zij verkopen onder meer horror-artikelen en zelfgemaakte zeep met expressieve geuren. Tijdens de Cultuurnacht maken Roxy en Olivia ook ter plekke zeepjes die meteen gekocht kunnen worden. Zeepjes met heel specifieke geuren, waaronder leergeur.
https://www.facebook.com/redasylumcompany/?fref=ts

TANJA NEUMANN, aBARTtig Tanja Neumann maakt onder andere hoofdtooien, horror-artikelen en morbide sieraden van muizenbotjes. Wij ontmoetten haar tijdens het Weekend of Hell in Oberhausen toen wij daar met de BUTbios stonden en dat klikte. Meteen wisten we: dit is een ambachtsvrouw die wij zeker erbij willen hebben tijdens de Cultuurnacht. https://www.facebook.com/abartigshop/?pnref=lhc

MEISJES VAN DEKWATTA, de Luciferfabriek en de Catechisten.
Gepresenteerd door Stichting Cultuurbehoud en performer Sabine Bolk. Kijk voor meer informatie op de borden met tekst en foto. Barbara op de Beek is aanwezig om te vertellen. Een stukje historie waar we ook wel eens het licht over mogen laten schijnen, hoe schrijnend het af en toe ook is.