PRESENTATIE ZONDAG 14 NOVEMBER TIJDENS ART RENDEZ VOUS BREDA.

Werk van Teuni van der Stel bij T VIERKANTJE. Negende editie al weer - van zondag 31 oktober tot en met zondag 28 november 2021. doorlopend te zien bij het Etalage project van Stichting Idee-fixe [IDFX]. Speciale aandacht voor T VIERKANTJE en deze nieuwe installatie tijdens Art Rendez Vous Breda op zondag 14 november 2021 van 13 tot 17 u. Parallel aan de opening van de expositie met Toine Klaassen. Zie https://www.idfx.nl/nl/agenda/toine-dutch-bushman-klaassen-verbeeldende-....

Wat is het T VIERKANTJE: een mini-expositieruimte waarvoor wij steeds een Beeldend kunstenaar,  fotograaf, kunst designer of anders, uitnodigen om naar eigen inzicht een installatie binnen het kader van T VIERKANTJE te realiseren. Kunst op een laagdrempelige manier laten zien dat is waar IDFX voor staat. Bij de eerste editie was er een fotografische installatie te zien van Yanick van Gastel, beeldend kunstenaar en fotograaf. Voor de tweede editie hebben wij Josine Vissers,  multidisciplinaire kunstenaar uitgenodigd. Zij laat een werk zien met de titel : “Do you want another cup of tea? Or a glass of champagne?”. Derde editie: Lenny van Gent, met 'Toverballen'. Vierde eidtie een  installatie met ruwe schetsen en illustraties van Luuk de Greef. De vijfde editie was een sculpturele installatie van Annemiek Wintjes. Titel: 'la Carapace', een werk dat door materialiteit, de stoffelijkheid, transformeert naar een tegenovergestelde dimensie. De zesde editie met Kasper Kohlen. Een installatie met filmbeelden en stills. Zevende editie Sharan Mulier. Zij nodigt de kijker uit om afstand te nemen van de georganiseerde, kloppende wereld en dichterbij verwondering of verwarring komen. Bij de achtste editie een installatie door Puck Rietveld. Negende editie met Teuni van der Stel: als het stil en donker wordt als de nacht zijn eigen leven leidt .

"...is de nacht"

als het stil en donker wordt

als de nacht zijn eigen leven leidt

de dingen, de dieren ook

als lawaai verdwijnt 

mensen, haast en vragen

als de macht wordt overgenomen

en er niets te zeggen is

alleen geritsel

wat is dan nog wat het was

Teuni van der Stel gebruikt fotografie als middel om uitdrukking te geven aan wat zij ervaart  en wat er in haar leeft. Zij gaat op zoek naar het onbekende, het onverwachte, het onzekere. In de natuur maar ook daar waar zij woont.

Zij experimenteert met verschillende materialen in de Doka en waar zij op afdrukt.