Derde editie T VIERKANTJE met Lenny van Gent, beeldend kunstenaar & performer. Curator vanaf nu: Yanick van Gastel.

Van zondag 28 maart tot en met zondag 25 april 2021 is er in de mini-expositieruimte T VIERKANTJE een installatie te zien van Lenny van Gent. Titel: Toverballen. Dit etalage project van IDFX is doorlopend te zien dus wandel langs de Veilingkade en laat je verrassen. Eerder waren er al installaties te zien van Yanick van Gastel en Josine Vissers.

In haar verhalen lijken personages op droomfiguren; zonder veel weerstand zijn zij onderhevig aan bevreemdende situaties waarin de grens tussen droom en realiteit ontbreekt. Daarmee beoogt Lenny van Gent een stukje bewustwording van ons droomlichaam, want daarin zijn we volledig vrij. En het is heel makkelijk te gebruiken, om met Jan Svankmajers woorden te spreken “Tussen droom en werkelijkheid ligt slechts één fysieke handeling: het openen en sluiten van de oogleden. Bij dagdromen is zelfs dat niet nodig.” (JS, 1999). In T Vierkantje toont ze een beeld uit haar verhaal over toverballen.

Lenny van Gent (1983), werkt en woont in Tilburg. Volgde van 2009 tot 2013 de Bachelor of Fine Arts bij AKV|St.Joost in 's-Hertogenbosch. Website: http://www.lennyvangent.nl/informatie.html

What do you want to do ?

New mailCopy

What do you want to do ?

New mailCopy