De audiovisuele trip CityWords van Mario Gutiérrez Cru
De audiovisuele trip CityWords van Mario Gutiérrez Cru
De audiovisuele trip CityWords van Mario Gutiérrez Cru

Mario Gutiérrez Cru

Curator for Proyetor video arts festival

Thu 15 Mar '12 - 20:00 to Tue 10 Apr '12 - 20:00

In de audiovisuele citytrip CityWORDS schrijft de Madrileense kunstenaar Mario Gutiérrez Cru woorden in in de straten van verschillende steden. Hij schrijft door te lopen door de straten vergezeld met een zwarte vlag. Hij vroeg mensen om één woord te noemen wat voor hen de stad definieert. Dit woord heeft zowel een poëtische als een kritische lading. Voor Madrid is dit bijvoorbeeld het woord 'crisis' en voor voor Brussel het woord 'langues'.

Tijdens zijn artist in residenceperiode voor IDFX in december 2011 liep Gutiérrez Cru het woord: 'tussen' in de Bredase straten. 'Tussen' staat voor een stad die overal ertussenin zit: niet groot, maar ook niet klein, niet buiten, niet binnen, tussen alles en niets.

Een registratie van deze performance is vanaf donderdag 15 maart te zien in ETALAGE Innercity in station Breda.

Mario Gutiérrez Cru is afgestudeerd aan de University of Fine Arts UPV in Spanje en werkt sinds 2002 als currator en kunstenaar. Hij maakte verschillende werken aan de hand van het thema: Passages en hun relatie met tijd en ruimte. Hij maakt video-installaties, geluidsinstallaties en interactief werk. Hij exposeerde o.a. in Frankrijk, Mexico en Portugal.

ETALAGE Innercity is een project van IDFX Breda. In vitrine nr. 8 in station Breda is maandelijks een kunstwerk van een talentvolle kunstenaar te zien. Het werk wordt speciaal gemaakt voor de ETALAGE en is geïnspireerd op de vitrine zelf of een reactie op de publieke ruimte van het station. De werken worden officieel geopend in aanwezigheid van de kunstenaar. Dit is ETALAGE Innercity #117: