Noortje Haegens - vlot
Noortje Haegens - vlot
Noortje Haegens - vlot

Noortje Haegens

BORN

21-09-1985 in Eindhoven

STUDY

Thu 19 Jan '12 - 20:00 to Tue 14 Feb '12 - 00:00

Op donderdag 19 januari wordt de 115e ETALAGE geopend in station Breda met werk van Noortje Haegens. Voor de etalage maakte zij het werk '...vlot...'

Het station is een plek waar vertraging als hinderlijk ervaren wordt. Het is een plek waar de bezoeker het reizen als functie inzet. Een overbruggingsplek waar men zo snel mogelijk van plaats A naar B probeert te komen.

Haegens verlangen gaat uit naar een andere interpretatie van haar omgeving. Haar werkwijze komt voort uit een onvrede over hoe ook zij normaal gesproken tijd en ruimt interpreteert.
Zij is als maker op zoek naar een ander beleving van het Nederlands landschap. De buitenlucht is haar atelier. Mede hierdoor heeft zij een directe relatie met haar omgeving.
Haegens verwacht tijdens het werken een vertraging van haar waarneming waarbij ze terug gaat naar de kracht van de stilte binnen een individuele ervaring.

Noortje Haegens studeerde in 2012 af aan kunstacademie St. Joost te Breda in de richting beeldende kunst, specialisatie Videokunst.