Eddie The Eagle Museum: Eddie's Law

Het Eddie The Eagle Museum stelt het ego in de kunst ter discussie. Zij streven naar 'ruimte voor falen'. In feite een ode aan het experiment. Tijdens Interference gaan zij op zoek naar de schoonheid van het hoogste doel. Onder het motto: 'durf te falen'  heeft het Museum studenten van uiteenlopende studies uitgenodigd eens goed te 'falen'. Mislukkingen, vindt zij,  inspireren en zijn essentieel voor de vooruitgang. Ga weg van het comfortabele en wees niet bang voor toeval.  Thomas Alva Edison zei ooit, “Ik heb geen mislukking gekend; Ik heb 10,000 manieren waarop iets niet werkt ontdekt!”.

Eddie's Law is een Eddie The Eagle Museum-samenwerking met o.a.  Senioren Orkest SONG, Armando Aerts, Esta Barends, Jacklyn Cornelisse, Hugo Geerts, Niels Goos, Sjors Heijs, Martha Kamminga, Vince Linders en  Thomas Swinkels.

Het Eddie the Eagle Museum opent het project Interference 2013: Evilution? met gelijktijdig uitgevoerde individuele performance-acts verspreid over het hele Mammoetterrein.Tegelijk is dit het moment dat de expositie met een explosie aan kunstwerken gepresenteerd wordt. Wethouder Selçuk Akinci houdt een korte toespraak en daarna gaat het Museum los.


Van zaterdag 21 t/m vrijdag 27 september werken Atelier van Lieshout (Rotterdam), Startel (

Op vrijdagavond 27 september vindt om 20.00 u op het Mammoetterrein, Veilingkade Breda, de openin

Op zondag 29 september vindt het Interference 2013: Evilution? symposium plaats.

Expositie, performance, film en lezingen

INTERFERENCE 2013: EVILUTION?