Eddie The Eagle Museum: Eddie's Law

Het Eddie The Eagle Museum stelt het ego in de kunst ter discussie.

za 21 sep '13 tot zo 29 sep '13

Expositie, performance, film en lezingen

INTERFERENCE 2013: EVILUTION?

Een evenement waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Wat gebeurt er als de evolutie volslagen de verkeerde kant op gaat? Die vraag werpt Interference op met als leidraad het thema Evilution?.

De perfecte locatie voor dit project werd gevonden op een plek die in de toekomst volledig getransformeerd zal zijn: het voormalig Mammoetterrein aan de Veilingkade in Breda.

Hier, op deze ‘vlakte’ waar het onkruid welig tiert en ooit veel bedrijvigheid heerste langs rivier de Mark, gaan diverse kunstenaars een nieuw werk realiseren. Opgaand in de plek of juist contrasterend. Vanaf 21 september tot en met vrijdag 27 september evolutie van kunstwerken tussen leegte en koeltoren. Het publiek wordt uitgenodigd de ontwikkelingen te volgen.

De uitgenodigde kunstenaars: Atelier van Lieshout (Rotterdam), Startel (Haarlem), Ina Smits & Victor Engbers (Amsterdam), Simon Kentgens (Rotterdam), Loek Grootjans (Breda),  Jelle de Graaf (Enschede), Augusto Meijer (Amsterdam), Afterlight (Breda) en Jeroen Kuster (Rotterdam).

Vrijdag 27 september vindt de openingspresentatie plaats van de kunstwerken met een Performance door kunstenaarscollectief Eddy the Eagle Museum in samenwerking met het senioren orkest SONG over het lef om te durven falen.

Zaterdag 28 september filmprogramma met korte animaties en documentaires verzorgd door kunstenaarsinitiatief Satellietgroep.

Zondag 29 september Symposium met diverse sprekers met onder andere Gerard Jagers op Akkerhuis en Chris Buskens. Gerard Jagers op Akkerhuis is bioloog. Hij ontwierp de Operator Hierarchy. Een systeem gebaseerd op de complexiteit van deeltjes én organismen, dat kan voorspellen wat de volgende stap is in de evolutie: een digitale levensvorm, die zijn kennis en ervaring doorgeeft aan de volgende generatie. Chris Buskens is filosoof en Darwinkenner. Hij ziet de wetenschap als een Darwiniaans selectieproces. En andersom is biologische evolutie in zijn ogen een kennis verwervend proces.
Na de sprekers volgt een debat dat geleid wordt door Rebecca Nelemans, kunsthistoricus.

Zaterdag 21 september: start opbouw, evolutie van de kunstwerken.Tot en met  donderdag 26 september open voor publiek van 12.00-17.00 u.

Vrijdag 27 september: Presentatie van de kunstwerken. OpeningsPerformance door Eddie The Eagle Museum om 20.00 u. Expositie 12.00-23.00 u

Zaterdag 28 september: Filmprogramma met korte animaties en documentaires. Door kunstenaarsinitiatief Satellietgroep. Aanvang 20.00 u. Expositie 12.00-23.00 u

Zondag 29 september: Symposium & Debat 15.00 u-17.00 u. Met o.m. Gerard Jagers op Akkerhuis en Chris Buskens.Moderator Rebecca Nelemans, kunsthistoricus. Expositie  12.00-19.00