Mylan Hoezen

Mylan Hoezen is performance kusntenaar. Zijn werk draait om uithoudings vermogen, kracht en zelf-confrontatie. Het is een persoonlijke uitdaging waarbij zijn eigen lichaam en geest tot het uiterste op de proef wordt gesteld. Ofwel zeer energiek of volledig passief.

Saskia van Kampen

Saskia van Kampen is al 27 jaar bezig met taal, want we moeten allemaal spreken om gehoord te worden, maar doet dit sinds 2014 ook op een podium. Haar eerste optreden was in een klein café dat later haar stamkroeg werd, de LAVA bar in Brussel. Nu treed ze elke maand op bij de sprekende ezels in Brussel, waar ze meestal ter plaatse een gedicht schrijft op de energie van de avond. Ze is een graag gezien gast op de diverse Vlaamse poëzie podia en steekt graag voor het Butt festival de grens over.

Joy Singh

Infinite Joy is een HipHop MC uit Bredene die al op podia stond van de Vlaamse Kust tot het Noorden van NederlandHij schrijft om zichzelf uit te drukken, niet om indruk te maken.

Melvin Bonnet

Melvin Bonnet is schrijver en zanger van vieze en grove liedjes. Zijn teksten zitten vol zelfspot,  leedvermaak en ironie. Hij speelde onder andere tijdens de Nacht van de Kunst en de Wetenschap (2015), op Festival Hongerige Wolf (2014), Dichters in de Prinsentuin (2014), Pagefestival (2015) en het poëziefestival Dichter bie ons (2014 en 2015). In de zomer van 2014 verscheen zijn de eerste EP, getiteld ‘Gewoon Melvin’, een in eigen beheer opgenomen CD met daarop zeven liedjes.

Lea theunissen

Foto: Martijn Stadhouders.

Lea Theunissen (1981) is beeldend kunstenaar, schrijver/dichter, performer. Studeerde af in 2015 aan AKV St. Joost Breda. Zij is een kunstenaar met een voorkeur voor taal. Haar stelling is: “Tekst dient gesproken te worden, anders is het dood, of slechts een partituur. Het woord heeft adem en klank nodig”.

Zij is één van de oprichters van het project 'Aan het Woord'.

Wibo Kosters

Wibo Kosters (1978) is hoofdredacteur, schrijver, dichter, organisator, performer, vader,  zoon, broer, echtgenoot, koffiedrinker, zenbeginner, lezer, speler, klankschaal, spreekbuis, zoeker, vinder.

Eddie The Eagle Museum: Eddie's Law

Het Eddie The Eagle Museum stelt het ego in de kunst ter discussie. Zij streven naar 'ruimte voor falen'. In feite een ode aan het experiment. Tijdens Interference gaan zij op zoek naar de schoonheid van het hoogste doel. Onder het motto: 'durf te falen'  heeft het Museum studenten van uiteenlopende studies uitgenodigd eens goed te 'falen'. Mislukkingen, vindt zij,  inspireren en zijn essentieel voor de vooruitgang. Ga weg van het comfortabele en wees niet bang voor toeval.

onBUTsman

De onBUTsman. Wie kent hem niet. Al peuken rapend op het festivalplein in 2011. Tegelijk luisterend oor voor een ieder die daar behoefte aan had. Dat brak hem natuurlijk wel op later.

In 2012 bekeek hij de situatie eerst. Wel hilariteit toen bleek dat alle 'r'-ren vedwenen waren in de BUTdaily. Vooral dat wat de onBUTsman geschreven had, werd daardoor wel erg heftig.

Pagina's