Esther Porcelein

Op de al bijna versleten planken van het IDFXpodium zal de huidige stadsdichter van Tilburg, Esth

Kees van Meel & Deborah Jacobs

Kees van Meel, ex-stadsdichter van Breda, treedt bij dit podium op zaterdag 6 april samen op met

Rick Baggermans

Rick Baggermans, dichter, schrijver wonend en werkend in Breda.

Gérard Lannoye

Gérard Lannoye omschrijft zichzelf als een beeldend kunstenaar die teksten schrijft en graag lees

Pieter Vastbinder

Pieter Vastbinder. Filosoof en ook schrijver van teksten. Bekend van o.a.

Deborah Jacobs

Deborah Jacobs, ook bekend als de baskabouter, speelt bas samen met grote jongens en

Kees van Meel

Kees van Meel heeft ooit ´´n literatuurprijsje gewonnen op de middelbare school: De

Rob van Uden

Rob van Uden (geb. 1960) treedt graag op met zijn gedichten.

za 06 apr '13 - 20:30 tot 23:30

POEZIE&LITERATUUR PODIUM BIJ IDFX                    


Op zaterdag 6 april organiseert Stichting Idee-fixe ism Watt's Up m2 podium en  Kees van Meel, ex-stadsdichter van Breda, nog een laatste Poëzie & literatuur podium op de 1e verdieping van het IDFXpand, Markendaalseweg 36 Breda.

Gedichten, filosofische verhandelingen, performance en meer. Met Esther Porcelijn, Gerard Lannoye, Kees van Meel&Deborah Jacobs, Rick Baggermans, Pieter Vastbinder, Rob van Uden en Derrel Niemijer. Aanvang  20.30 u,  inloop vanaf 20.00 u. Entree gratis. Een avond met een diversiteit aan letteren. Gebracht door verschillende en tegengestelde dichters en schrijvers. Klassiek, traditioneel, modern, filosofisch. 

Op de al bijna versleten planken van het IDFXpodium zal de huidige stadsdichter van Tilburg,  Esther Porcelijn,  dichteres en theatermaakster op 6 april te horen zijn. Zij won onlangs de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs.

Als extra tegengewicht hebben wij Derrel Niemijer, dichter uit Eindhoven en zelf ook organisator van diverse dichterspodia, uitgenodigd. Niemijer maakte zijn debuut op het podium  van Opwenteling.

Gerad Lannoye,  beeldend kunstenaar, tekenaar, schilder, tekstschrijver en voordrachts kunstenaar, uit Breda, leest poëtisch proza met de titel 'soms'.

Rob van Uden, dichter. Hij heeft ervaring als verhalenverteller. Heef diverse dichtbundels op zijn naam staan. Treedt hier op als dichter.


Rick Baggermans, dichter, schrijver en muzikant wonend en werkend in Breda.  Zijn gedichten zijn een verwoording van zijn onderbewuste.

Als tegendraad hebben wij Pieter Vastbinder, Filosoof, maar ook schrijver van diverse teksten. uitgenodigd.  Hij is o.a. bekend van Spiegelhol en als De Onbudsman bij het BUTFF Breda.  Hij 'leest' in Herhaling.

Daarnaast een optreden van de ex-stadsdichter van Breda Kees van Meel. Hij treedt op met Deborah Jacobs, muzikant en zangeres onder de titel: ‘Poëzie met en zonder muziek’. Duo voor het moment.

Kortom, dit laatste PODIUM@IDFX in het pand aan de Markendaalseweg 36 in Breda, dat per 1 mei 2013 haar deuren sluit, biedt een gezelschap van uitersten. Verwacht volgende IDFXpodia op andere locaties.