Nick J. Swarth

Nick J. Swarth [Tilburg], ook wel X-burger genoemd, was stadsdichter van Tilburg van 2005-2007.

Nick J. Swarth

Nick J. Swarth [Tilburg], ook wel X-burger genoemd, was stadsdichter van Tilburg van 2005-2007.

vr 23 mrt '12 - 20:00 tot 23:00

Een nieuwe Podium@IDFX met optredens van: Nick J. Swarth (dichter/performer) X-burger uit Tilburg, Borre van der Hoeven (beeldend kunstenaar/performer en vormgever), Jan Ruward [schrijver) en Jan van den Dobbelsteen (multimedia kunstenaar).

Als eerste treedt op: Jan Ruward, schrijver. Hij leest uit eigen werk 'De Loop der Dingen', eerder gepubliceerd in Nynade, tijdschrift voor KUNST&LETTEREN. Uit De Wesp, verschenen op Internet bij CFKMagazine.blogspot.com, een uitgave van Stichting Idee-fixe. En hij leest de Breda Blues, een verhaal uit zijn nieuwe verhalenbundel 'De Mona Lisa Blues'.

Bij Jan van den Dobbelsteen draait alles om taal-experiment-stem-gesproken woord-sprookjes-gedichten en veel geschreeuw in allerlei varianten. Verwacht dus geen liedjes. Van Den Dobbelsteen werkt in alle soorten media, van schilderkunst tot installaties en geluidsprojecten.

Nick J. Swarth, dichter&performer, is de aanleiding tot deze podiumavond. Na een succesvol verlopen crowdfunding voor zijn nieuwe bundel, is nu duidelijk dat die bundel, “mijn onsterfelijke lever” er ook daadwerkelijk komt. Dus: maak tijdens PODIUM@IDFX vast kennis met zijn meest recente gedichten.

Borre van der Hoeven vervolgens, voert zijn performance 'Water Organ' uit. In kleine tableaus toont hij experimenten waarbij de verschijning van het beeld wordt onderzocht. Met zijn lichaam zal hij handelingen verrichten die verwijzen naar het grensgebied tussen orde en chaos. Dagelijkse handelingen, symboliek en rituelen zijn hierbij belangrijke inspiratiebronnen. Performance, fotografie, video en ruimtelijk: het is allemaal in zijn werk aanwezig.

Een zeer gevarieerde avond waarbij iedereen van harte welkom is.

Entree Gratis, maar 'lichte' sponsoring' is altijd welkom. Organisatie in samenwerking met Nick J. Swarth, Marijke Hooghwinkel (Watt's Up) en Stichting Idee-fixe.