Werk van Puck Rietveld bij T VIERKANTJE. Achtste editie - van 26 september tot en met 24 oktober 2021 doorlopend te zien bij het Etalage project van Stichting Idee-fixe [IDFX]. 

Rietveld komt uit Schiedam. Studeert Nederlands en is werkzaam als beeldend kunstenaar. In Haar werk staan vrouwen en het gehele spectrum van vrouwelijkheid centraal.  Zo geeft zij opgesloten emoties, dromen, gevoelens en gedachten een plaats. Die van haarzelf  maar ook van vrouwen om haar heen. De abstracte relaties met de natuur, het universum en onzichtbare mystieke krachten, het lichaam, het leven en de dood, maar ook actuele maatschappelijke onderwerpen en angsten over de toekomst. De serie die zij exposeert gaat over het einde van de wereld ervaren in quarantaine: in rust, onverschilligheid of juist wanhoop, de laatste seconden uitzitten in je huis en huid.

Wat is het T VIERKANTJE: een mini-expositieruimte waarvoor wij steeds een Beeldend kunstenaar,  fotograaf, kunst designer of anders, uitnodigen om naar eigen inzicht een installatie binnen het kader van T VIERKANTJE te realiseren. Kunst op een laagdrempelige manier laten zien dat is waar IDFX voor staat. 

Bij de eerste editie was er een fotografische installatie te zien van Yanick van Gastel, beeldend kunstenaar en fotograaf. Voor de tweede editie hebben wij Josine Vissers,  multidisciplinaire kunstenaar uitgenodigd. Zij laat een werk zien met de titel : “Do you want another cup of tea? Or a glass of champagne?”. Derde editie: Lenny van Gent, met 'Toverballen'. Vierde eidtie een installatie met ruwe schetsen en illustraties van Luuk de Greef. De vijfde editie was een sculpturele installatie van Annemiek Wintjes. Titel: 'la Carapace', een werk dat door materialiteit, de stoffelijkheid, transformeert naar een tegenovergestelde dimensie. De zesde editie met Kasper Kohlen. Een installatie met filmbeelden en stills. Zevende editie Sharan Mulier. Zij nodigt de kijker uit om afstand te nemen van de georganiseerde, kloppende wereld en dichterbij verwondering of verwarring komen. En dan nu de achtste editie met een installatie door Puck Rietveld.