Lise Sore. Tekenen van zelfportretten op vaak kwetsbare dragers. Bij het T VIERKANTJE wordt dit zichtbaar of 'onzichtbaar' tijdens het verloop van haar installatie. Loop vanaf zaterdag 18 juni tot en met vrijdag 15 juli langs de mini expositieruimte van IDFX Veilingkade 8 in breda. 

OPENING op vrijdag 17 juni rond 18:45 u in aanwezigheid van de kunstenaar zelf.

Emotie, kwetsbaarheid en herinneringen zijn de centrale thema’s in haar werk. Alles wat zij bij haarzelf tegenkomt tracht zij nauwgezet te erkennen, zonder enige vorm van zelfmedelijden of schaamte. Een onderzoek naar haar eigen identiteit en welke aspecten hierin vormend zijn ligt hieraan ten grondslag.

Dit onderzoek leidde tot het tekenen van zelfportretten op ongebleekt kaasdoek en verscheidene andere halftransparante vaak kwetsbare dragers. Extreme emoties die vastgelegd zijn door middel van fotografie vormen de basis van haar zelfportretten. Het halftransparante bleek een belangrijke rol te spelen in het zichtbaar maken van de kwetsbaarheid en vluchtigheid van de boodschap die zij wil uitdragen. Daarnaast vindt zij dat het langzame proces van tekenen bij uitstek de manier is om afstand te nemen van de emoties, en ze op een beeldende manier te analyseren.