vr 16 sep '22 tot zo 16 okt '22

Van zaterdag 16 september tot en met zondag 16 oktober exposeert Jetske Apollonia van Dorp in het T VIERKANTJE. In de mini expositie ruimte van IDFX. Parallel aan de expositie met Lin Gerritsen, die tegelijkertijd werken toont in de ruimte van IDFX. 

Opening rond 16.00 u op vrijdag 16 september met performance door zowel Jetske Apollonia en Lin Gerritsen.

In diens werk als kunstenaar houdt Jetske Apollonia van Dorp zich bezig met lichamelijke intimiteit. Dit uit zich in tekeningen vol slakken en schaduwen, lichamelijke performances, persoonlijke poëzie en geluidslandschappen. Door een gevoel van dichtbij-zijn op te roepen bij de toeschouwer, wil ze hen aansporen om de verbinding met het eigen lichaam te verbeteren. Ook maakt Jetske in diens werk ruimte voor het niet-rationele: de gevoelswereld, fantasie en intuïtie.

Op dit moment onderzoekt Jetske de relatie tot haar chronisch zieke lichaam. Doordat diens darmen niet zonder de hulp van medicijnen hun taken kunnen uitvoeren, bewondert ze de dingen die haar lichaam wél kan des te meer. Daarnaast wordt ze geconfronteerd met het contrast van de persoonlijke band versus het klinische perspectief van artsen op haar lijf.

Dit vormt de aanleiding voor een zoektocht naar nieuwe manieren van omgaan met het lichaam..