Interference logo
Interference logo
Interference logo
Advertentie De Ontketening / De Confrontatie

Paul Baartmans

"Het beeldende middel in mijn werk is licht.

Robert Jarvis

Robert Jarvis is een trombonist, geluidskunstenaar en componist.

za 16 jun '12 - 20:00 tot zo 08 jul '12 - 20:00

Kunst & Filosofie in de natuurtuin van Wolfslaar Breda

Van 16 juni t/m 8 juli is Interference - De Ontketening, een expositie met installaties en beelden in de natuurtuin Wolfslaar te Breda. De kunstenaars geven, aan de hand van de filosofische mijlpaal ‘de Allegorie van de Grot’ van Plato, de werkelijke wereld weer. Oftewel, de ideeënwereld van Plato. Er zijn werken te zien van onder andere: Dyane Donck, Gerjanne van Zuilen, Karin van Pinxteren, Marijke van Zuilen, Paul Baartmans, Paul van Osch, Sven Fritz, Rob Sweere en Robert Jarvis.

Met Interference worden de grenzen verkend van wat kunst betekent binnen de wetenschap en wetenschap binnen de kunst. Mijlpalen in de wetenschap zijn hierbij de leidraad. Interference 2011-2012 richt zich op ‘De allegorie van de Grot’ van Plato, een filosofische mijlpaal waarin de zoektocht naar het wetenschappelijk en systematisch denken voor het eerst wordt vastgelegd. De Ontketening is het project wat volgt op het eerste deel van Interference - Schaduwspel, wat in december 2011 plaatsvond.

Agenda Interference- Ontketening

Expositie 16 juni t/m 8 juli:
Werken van onder andere: Dyane Donck - Gerjanne van Zuilen - Karin van Pinxteren - Marijke van Zuilen - Paul Baartmans - Paul van Osch - Rob Sweere - Sven Fritz. * Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur en van donderdag t/m zondag 12:00 uur tot 17:00 uur in volledigheid.

Opening zaterdag 16 juni:
De officiële opening van Interference – Ontketening in het bijzijn van alle kunstenaars met een muzikaal intermezzo van Michiel van de Weerthof, afgesloten door het vleermuizenconcert van kunstenaar Robert Jarvis.

Symposium zondag 8 juli:
Lezingen van filosofen, wetenschappers en kunstenaars met gespreksleider Loek Grootjans onder het genot van eten en drinken in oud Griekse stijl.