Rimanta Tavo

Rimanta Tavo.  Begint dit jaar aan haar afstudeerperiode bij AKV St. Joost.

Rimanta Tavo

Rimanta Tavo.  Begint dit jaar aan haar afstudeerperiode bij AKV St. Joost.

do 23 jan '14 - 20:00 tot di 04 mrt '14 - 12:00

Van 23 januari t/m 4 maart is de video-installatie 'Hard Candy' van performancekunstenaar Rimanta Tavo te zien in ETALAGE Innercity, de kunstvitrine van IDFX in station Breda.
Met haar werk wil Rimanta Tavo de boodschap uitdragen dat we als mensen in onze persoonlijke ontwikkeling niet veel verder komen indien we niet uit kunnen gaan van wederzijds respect, eerlijkheid en liefde. Een boodschap, die in onze geïndividualiseerde samenleving al heel lang niet meer zo vanzelfsprekend is. Rimanta wil mensen basale emoties laten herkennen, erkennen en ervaren. Emoties, die direct gelinkt zijn aan “liefde”. In Rimanta's ogen draagt liefde alles in zich, zowel van de positieve als van de negatieve kant van de menselijke geest.
De hierboven omschreven drang is ontstaan vanuit Rimanta's persoonlijke situatie, die tegenstrijdig is. Enerzijds voelt ze zich een buitenbeentje, maar tegelijkertijd wil ze zich aan niemand binden.

Rimanta Tavo heeft een theaterachtergrond en zit nu in haar afstudeerjaar beeldende kunst aan AVK St. Joost. Zowel in haar video-installaties als performances wil Rimanta de toeschouwer aanspreken op hun emoties. Ze maakt hierbij gebruik van bepaalde theatrale aspecten, het vakgebied van waaruit zij zichzelf als beeldend kunstenaar met volle overgave en passie het beste kan uiten. Zij schuwt niet om het publiek uit te dagen en op het verkeerde been zetten.