Arjan van den Haak

Arjan van den Haak. Hij hield als jongen al zoveel van spannende griezelboeken over (weer)wolven, vampiers en geesten, dat hij zelf griezelverhalen ging bedenken. In 2011 kwam zijn eerste griezelboek ‘Nick en de Nevelheksen‘ uit.

De reacties van lezers waren zo enthousiast dat hij besloot hier een vervolg aan te geven. Dit werd ‘Nick en de schaduwen van Utrecht’. Het tweede deel in de serie schrijverszoon, waarvoor Paul van Reeven de vaste illustrator is.

Er worden van van den Haak boeken uitgegeven bij Uitgeverij Nafnedka en de Vlaamse uitgeverij Averbode. Bij Averbode komt in het nieuwe schooljaar in de serie Vlaamse Filmpjes van het spannende boek, De Spookschool uit. Deze serie loopt al sinds 1930 en onder andere bekende schrijvers als Eddy C. Bertin (schrijver van het Griezelgenootschap) en Leopold Vermeiren schreven boeken voor deze leuke serie.

Van den Haak schrijft ook verhalen voor volwassenen. Voor zijn  verhaal ‘De ambitie van Umbra‘ over een op macht beluste politicus die letterlijk blind wordt door zijn ambitie, ontving hij de derde prijs van de literatuurprijs van het Cultureel Festival Baarn 2012.

Op 19 mei 2013 was Arjan te gast op de literatuurmiddag van het kunstfestival Symbiose 2013 in Breda. Daar ontving hij de literatuurprijs van het festival voor zijn verhaal L’Amour Légendaire. Arjan droeg dit verhaal voor tijdens de literaire middag van het festival.

Inmiddels is bekend dat Arjan van den Haak opnieuw is genomineerd voor de literatuurprijs van het Cultureel Festival Baarn en voor de BC Publieksprijs 2013.

De dichters die optreden bij het dichterspodium:

Paul van Reeven

Paul van Reeven is illustrator van o.a. Nick en de Nevelheksen van Arjan van den Haak.

Paul van Reeven

Paul van Reeven is illustrator van o.a. Nick en de Nevelheksen van Arjan van den Haak.

De dichters die optreden bij het dichterspodium: