De dichters die optreden bij het dichterspodium:

Kobus Carbon (Rotterdam), Derrel Niemeijer (Eindhoven), Nick J. Swarth (Tilburg), Dean Bowen (Den Haag), Esther Porcelijn (stadsdichter Tilburg), Alexis de Roode (Utrecht), Daan Taks (Tilburg) en de onuitsprekelijke alom vertegenwoordigde aanwezigheid van de onBUTsman.  Zeven dichters & 1 performance-act. Verdeeld over drie klusters tussen 16.00 u en 22.00 u. Verwacht deze optredens op het festival plein als het publiek massaal de filmzalen verlaat. Komt dat horen, komt dat zien. Zie het programma voor de tijden.

Over de dichters:

Kobus Carbon is dichter, schrijver en performer. Zelf noemt hij zich een Neo-beatnik avant la lettre. Stond op grote podia zoals Firma Zintuig, Ongehoord, StukaFest en de nacht van de Powezie. Medeorganisator open podium de 'Poetsclub' in Rotterdam. Hij weet met zijn gedichten een beeld op het netvlies te creëren en de lezer mee te nemen in de “wazige wereld die Kobus heet”.

Dean Bowen, verhalenverteller, poeet en zanger. Hij is een performer die het publiek tracht mee te nemen in zijn voordrachten.  Ritme, tonaliteit en tekst laat hij als een golf over het publiek spoelen. "Poezie stamt van een orale traditie en komt pas tot leven in de voordracht."  aldus een citaat aangedragen door Bowen.

Nick J. Swarth.  Dichter en performer. Hij beweegt als een ongeboren vrucht in een blikje tuttifrutti door het B-plot van zijn bestaan. In samenwerking met de beeldend kunstenaar Jeroen de Leijer danste hij op de lange tenen van 's lands katholieken in het schandaal verwekkend kunstproject 'Horror Vacui'. Docudrama in 14 staties. Houd je hart vast bij deze X-burger van Tilburg.

Alexis de Roode. Timmert al aan de weg vanaf 2004. Hij had toen zijn 1e optreden op Poetry Slam. Met de dichtbundel 'Geef mij een wonder' debuteerde hij in 2005. Deze bundel werd in 2006 genomineerd voor de C. Buddingh-prijs. Zo ook zijn tweede bundel 'Stad en Land'. Daarvoor ontving hij de 4e J.C. Bloempoëzieprijs. Trad op bij diverse grote evenementen w.o. Nacht van de Poëzie, Lowlands en Crossing Border Festival.  Mis hem zeker niet bij dit BUTFF. . Meer informatie over de Roode volgt via de BUTwebsite.

Esther Porcelijn. Dichter, schrijver, toneelspeler en was  tot en met augustus 2013 de Stadsdichter van Tilburg. Ze treedt veel op door het hele land met haar scherpe gedichten en geestige verhalen. Haar eerste bundel komt in oktober uit. De nieuwste voorstelling van haar groep FRANSJE gaat in november in première in Het Melkwegtheater te Amsterdam. Zij won de Hollands Maandblad aanmoedigingsprijs 2012/2013 in de categorie Poëzie.  Dat belooft veel.

Daan Taks. Schrijver, dichter en schilder. Bekend als 'Nachtdichter' in Tilburg. Daar organiseerde hij onder de naam 'In het dichtst van de Nacht', nachtelijke poëzie-evenementen. Zijn dichtwerk bestaat uit  korte, aforisme-achtige gedachten, politieke en filosofische bespiegelingen, associatieve droombeelden en emotioneel exorcisme. Die  hebben elk hun plek in zijn oeuvre.

Derrel Niemijer. Dichter, performer. Medeorganisator Fuck de Crisis in Eindhoven. Vanaf 1 september 2013 organiseert hij elke 1e zondag van de maand Rederijk Pepperplus, open podium voor dichters. Na meerdere hand-outs bracht hij in eigen beheer zijn 1e officiële bundel uit. Titel: Eindelijk een stem.

OnBUTsman &.... Performance als afsluiting van dit podium. Onverschrokken alom vertegenwoordigd. Filosofisch duel? Samenspraak? Onverkwikkelijke verhandelinen? Dit blijft voorlopig zeker een onder het tapijt geveegde oeverloze verrassing....