Trijnie Nanninga

Trijnie Nanninga noemt zichzelf een naaimachinewoesteling.

do 31 okt '13 - 20:00 tot di 10 dec '13 - 12:00

Trijnie Nanninga exposeert van 31 oktober t/m 10 december in ETALAGE Innercity met het werk 'Paradijsvogels'. Nanninga noemt zichzelf een naaimachinewoesteling. Ze gaat achter de naaimachine zitten en “stampt een werk in elkaar.” Ze improviseert, al nadenkende over alle dingen die haar interesseren. Er zijn veel uiteenlopende zaken waarvoor kunstenaar Trijnie Nanninga zich interesseert. Mensen en dieren, mythen en legenden, klassieke muziek, heavy metal, helden, komkommers.

Nanninga studeerde in 2012 af aan AKV St. Joost in Breda. ‘Fuga’ is haar jongste werk, een onderzoek naar escapisme. Over ontsnappen uit de werkelijkheid. Het is een drieluik, bestaande uit drie kostuums die elk symbolisch zijn voor een aspect van de vlucht. Paradys is de patroonheilige van de vakantie. Vakantie, de ultieme vlucht uit de realiteit van het dagelijks leven. Daar waar palmen bloeien, de lucht helderblauw is en paradijsvogels vliegen. Een lieflijk oord waaruit de terugkeer echter onvermijdelijk is. Later volgen de patroonheiligen van de dood en van de nuchterheid; datgene waar we voor vluchten en dat wat ons in de realiteit terug werpt.

Op het station komen mensen samen die dagelijks naar hun werk gaan en ook de mensen die hun reis naar verre oorden beginnen. De grauwe realiteit en de vlucht daarvandaan ontmoeten elkaar. Een goede plek dus voor Paradys om zich te huisvesten.