Josua Wechsler

Josua Wechsler (1986) is geboren in Zwitserland.

do 07 mrt '13 - 20:00 tot di 16 apr '13 - 12:00

Vanaf donderdag 7 maart is het werk 'Konnex' van Josua Wechsler te zien in kunstvitrine Etalage Innercity.

Josua Wechsler (1986) is geboren in Zwitserland. Hij studeerde in 2012 af aan de richting beeldende kunst van AKV St. Joost. Als kind was hij graag buiten. In 2008 ging hij voor het eerst alleen op reis. Na deze fietstocht van vijf maanden door Nieuw-Zeeland en Australië werd het reizen een onderdeel van zijn studie. Zijn sculpturen bewegen zich tussen de twee werelden van natuur en cultuur. Op reis zoekt hij het eenvoudige leven en de kracht van de natuur. Hier tegenover staat de kunst. Het is een strijd tussen formatie en deformatie die zich herhaalt, maar telkens nieuwe vormen oplevert.

Het werk 'Konnex' is een constructie zoals een skelet, een geraamte dat in beweging is, dat tegelijkertijd groeit en vergaat. Geometrische vormen verbinden zich en vormen een organisch geheel. Is het een uitvergroting van iets kleins of een verkleining van iets heel groots? Een andere kracht leidt tot deformatie, laat een huid ontstaan die zich over het geraamte legt, het gewone bedekt en het karakter van het geheel mee bepaalt. De huid, vorm en kleur zal een uitnodiging bieden, maar geen houvast geven.

ETALAGE Innercity is een project van IDFX Breda. In vitrine nr. 8 in station Breda is maandelijks een werk van een beginnende, talentvolle kunstenaar te zien. Het werk wordt speciaal gemaakt voor de ETALAGE en is geïnspireerd op de vitrine zelf of een reactie op de publieke ruimte van het station. De werken worden officieel geopend in aanwezigheid van de kunstenaar.