Jasmin Djerzic

Jasmin Djerzic is in 1983 geboren in Bosnië en Herzegovina.

do 07 jun '12 - 20:00 tot di 26 jun '12 - 12:00

Van 7 t/m 26 juni is in ETALAGE Innercity het werk te zien van kunstenaar Jasmin Djerzic. Met het werk 'Geëtaleerd" onderzoekt Djerzic hoe hij als kunstenaar kan "infiltreren" in de wereld van vormgeving en consumptiemaatschappij. En hoe hij dan wil en kan communiceren met de consument.

Jasmin Djerzics werk gaat over waardebepaling, de relatie tussen mensen en hun spullen.
Een product of een voorwerp heeft van zichzelf geen waarde, deze waarde kennen wij eraan toe. Deze waardebepaling over onze producten is een eigen leven gaan leiden. En we denken uiteindelijk niet meer zelf na over deze waarde maar deze waarde is vastgelegd in de maatschappij.

Met zijn werk wil hij deze waardebepaling herintroduceren. Hij wil er voor zorgen dat mensen zelf na gaan denken welke waarde ze hun spullen toekennen.
Aangezien de maatschappij over het algemeen juist spullen en producten verheerlijkt laat Jasmin Djerzic vaak in zijn werk het tegendeel zien.

Djerzic is in 1983 geboren in Bosnië en Herzegovina. Hij groeide op in de hoofdstad Sarajevo. Toen in 1992 de oorlog uitbrak, vluchtte hij samen met zijn moeder en zus naar Nederland. In 2011 is hij afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost te Breda en won de Breda Art Award.