FINISSAGE van de expositie 'Japen!'

Met de schrijver A.H.J. Dautzenberg, guerrilla rockers Betonfraktion en een jubileumoptreden van de Monsterband! UNIEK = Betonfraktion in het voorprogramma van de Monsterband. Kom dat zeker zien, beleven, horen etc. op vrijdag 21december om 20:00 u. Locatie Drift. Liniestraat 121 Breda.

Kunst als een kerf in je geest, een jaap in je ziel. Indringend, onthullend of juist intiem. Daar hoort een passend slotakkoord bij. Alle kerstballen gaan aan flarden bij deze finale 'meeting of minds' t.g.v. de expositie met werk van Jeroen de Leijer (tekeningen), Anthea Simmonds (objecten), Per Teljer (portretten in houtskool), Efrat Zehavi (beelden & films) en Nick J. Swarth (‘Dirt Drawings’ & assemblages).

A.H.J. DAUTZENBERG
Schrijver A.H.J. Dautzenberg werd op 13 december 1967 geboren in de Vroedvrouwenschool van Heerlen. Dat scheelt. Na de middelbare school studeerde hij Economie (wo) in Tilburg. Hij woont tot op heden in Tilburg-Noord.
Hij publiceerde in een relatief korte tijd een reeks spraakmakende romans, die de lezer veelal een ongemakkelijk gevoel bezorgden. In 2016 werd hij gekozen tot de gevaarlijkste intellectueel van Nederland. Eveneens in dat jaar won hij de Art of Impact voor zijn werk aan de armoedeglossy Quiet 500. A.H.J. Dautzenberg is beschikbaar voor interviews, maar hij zal die niet accorderen. Dus knoop gerust een gesprek met hem aan. http://www.ahjdautzenberg.nl/

BETONFRAKTION
"And now... for something completely different. Betonfraktion are a three piece (...) Just by looking at them you knew that things were going to take a radical turn (...) The tension and sense of interest in the room was palpable. Off we went; the singer indulging in every form of vocal theatrics he could muster, backed by a sort of sub-Beefheartian rumble, with a fleeting touch of that growly, furry tone The Melvins could conjure up." There you go. Ondanks de superlatieven is het razende guerrilla rock trio nog steeds een vreemde eend in de underground-bijt. In Breda vallen ze gewoonlijk op hun plaats, dus ze zijn blij om terug te zijn! http://www.betonfraktion.com/

MONSTERBAND
Een fenomeen van ongekende orde, dat is de Monsterband! Zet zoveel mogelijk vrijwilligers van het BUT Film Festival als mogelijk bij elkaar et voilà. Het is een jubileumoptreden en als je wilt weten welk jubileum gevierd wordt, kom dan luisteren!

DJ Louis van London.
TOEGANG GRATIS!