Op zaterdag 26 januari 2019 is het zover. Tussen 19:00 en 23:00 uur buitenaards vermaak bij IDFX in en rondom het Aquarium op STEK tijdens Cultuurnacht Breda.


. Projecties van BUT Alien Shorts op diverse plekken van het terrein.

. 1m2 Podium met Performers:  Sven de Swerts (Breda/Antwerpen), Arthur Follebout (Antwerpen) en Svadodo (Rotterdam).

. Verdeeld over de avond afgewisseld met muziek door De Alien-band Ghu-boys from Nippletonius. Dus: op elk uur voorstellingen.

. Hoed u ook voor loslopende [kwaad]aardige Aliens.

De Ghu-boys: Een kosmische sensatie die vorig jaar nog een spectaculaire show gaven op de donkere kant van de maan. Momenteel dé sensatie aan deze kant van de Melkweg. Om op Aarde hun boodschap over te brengen gebruiken ze een taal die door het hele heelal begrepen wordt: muziek die zich het best laat omschrijven als Alien Space Trash. Zij zijn hier om speciale aandacht te vragen voor het BUTFF (Bmovie Underground en Trash Film Festival) dat van 28 augustus tot en met 1 september 2019 voor de 14e keer plaatsvindt in Breda. Zij dragen al vast het Thema Alienated uit.

Performers:

Sven de Swerts: ooit wakker geworden op een podium en daar gebleven. Er volgden musicals, noise core bands, bundels en festivals in Nederland en Belgie. Hij publiceerde bij Uitgeverij Bunker en zit in het muzikale project Swerts & Swart. Informatie: svendeswerts.nl "

Arthur Follebout:  Follebout kruipt in zijn alter-ego Kadafar, een magiër met klanken, een knoeier met woorden. Hij creëert een waan van rituelen. Dompelt zich onder en hapt naar adem. Haalt stof uit de longen, grijpt zich vast aan water. Verslikt zich. En dat wil jij beleven! of niet? In het dagelijks leven is Arthur een klimaat- en landbouw-activist, kok en verrekijker.

Svadodo: Zij is een Butoh performer sinds 2007.  Zij volgde lessen bij Itto Morita, Lee Rhizome, Honza Svasek en Adam Koan. Butoh is een Japanse dansvorm, een manier om al je lichamelijke en geestelijke regels te doorbreken. Zij danst vanuit een staat van trans, dezelfde plek waar ook shamanisme vandaan komt. Met haar ptredens hoopt zij mensen een stukje dichter bij hun eigen grenzen te brengen en zelfs daar voorbij.

Praktisch

Organisatie: Stichting Idee-fixe; Project: IDFX/BUT-project met de vervreemding van buitenaards thema Alienated; Onderdeel van: Cultuurnacht-route Breda 2019; Datum en tijd: zaterdag 26 januari tussen 19:00 ent 23:00 u; Locatie: STEK, Aquarium; Veilingkade 9A (achter nr 8 en 9) 4815HC Breda; » Bekijk in Google Maps Informatie: www.idfx.nl https://www.cultuurnachtbreda.nl/