Cultuurnacht Breda 2015

Harry Merry bij opening BUTFF

Harry Merry is een markante Rotterdamse multi-instrumentalist en een van de weinige Nederlandse m

vr 23 jan '15 - 18:00 tot za 24 jan '15 - 02:00

Alle foto's tijdens de Cultuurnacht Breda zijn gemaakt door Martijn Stadhouders.

IDFX, KOP EN BRANDPUNT TIJDENS CULTUURNACHT 2015 IN EEN GEZAMENLIJK PROGRAMMA BIJ BRANDPUNT REIGERSTRAAT 16 BREDA

Brandpunt, de locatie van Creative Use of Technology, is tijdens cultuurnacht 2015 hét centrum waar muziek, performance (ook buiten), film, noise, expositie, creative design en speciale catering, het publiek in een gezamenlijk programma met IDFX, KOP EN BRANDPUNT, trakteert op een doorlopend programma.

De Brandpuntbar is die avond dé verzamelplek waar de uitbaters Has, Jeroen en Martijn klaar staan voor een gastvrije ontvangst.

BUTBIOS
Gedurende de hele avond worden er doorlopend korte B-movie-, Underground- en Trasch filmpjes vertoond, speciaal geselecteerd door de programmeurs van het BUTFilmFestival (www.butff.nl) in samenwerking met IDFX. In onze speciaal hiervoor ingerichte bioscoopzaal kunt je lui achterover leunend hiervan genieten.

OPTREDENS
Er vinden diverse optredens plaats in de grote centrale ruimte. Met Harry Merry - markante Rotterdamse multi-instrumentalist ook bekend van Man Bijt Hond die een item aan hem wijdde in okt/nov 2014.  Hij is ook hoofdpersoon in de documentaire 'Hier is Harry Merry' gemaakt door film- en theatermaakster Joke Olthaar (Rotterdam). De premiere hiervan vond plaats tijdens het IFFR 2013. 
Merry wisselt af met ' We love Trash', noise formatie uit Eindhoven, die met allerhande apparaten en attributen geluid en muziek maken, en met. P2tje Performance versus Rundfunk. Een performance die flirt met spoken word, poetry slam, alledaags dadaïsme en muziek.

PERFORMANCE Did you see that? "Allerlaatste performance van van der Laan!".
KOM DAT ZEKER ZIEN. EEN SPECIAL!!!
Danny van der Laan. performance kunstenaar, kunstschilder en muzikant. Tijdens de cultuurnacht zal hij zijn allerlaatste performance ooit geven: Did you see that?!
De performance kunst van Danny van der Laan heeft de laatste jaren een turbulente ontwikkeling doorgemaakt. Door zijn scherpe, niets ontziende humoristische, politieke, maatschappelijke en actuele thema’s leverden deze soms zelfs op voorhand controverse tot bedreigingen op. Hij zal daar nu eens voorgoed mee afrekenen en zijn publiek achterlaten met de vraag: Heb jij het gezien?!

WINTERWUNDERBAR
Je kunt je als vanouds verwarmen aan de Winterwunderbar, bij een imaginair haardvuur met oud hollandsche versnaperingen. Warme chocolademelk en koek. Wellicht ook soep. Dez staat opgesteld buiten op straat voor de deur bij Brandpunt. Het 'lichtpunt' op deze verlichtende nacht van kunst en ander vertier.

KOPPROJECT
De kunstenaar Niels Goos gaat speciaal voor deze Cultuurnacht een interventie te maken, waarbij Brandpunt het startpunt is. 'Buitenspelen’ in de stad en op de route van Cultuurnachtlocaties.
Goos studeerde af van AKV | St. Joost in 2014.

Het totale programma vindt doorlopend plaats tussen 19.00 tot 00.00 u. Daarna tot 02.00 u napraten met muziek van eigen DJ aan de BRANDPUNTbar.