Gent en van Gastel

'Eenmaal gestoken in hun zwart witte kostuums zijn wij Gent en van Gastel.

wo 19 dec '12 - 20:00 tot di 08 jan '13 - 12:00

In de Etalage van IDFX is vanaf woensdag 19 december het kunstwerk 'In correctie' van kunstenaarsduo Gent en van Gastel te zien.

Gent en van Gastel zeggen over zichzelf: 'Eenmaal gestoken in hun zwart witte kostuums zijn wij Gent en van Gastel. Wij gaan aan het werk als Gent en van Gastel. Een werkwijze waarin Gent schaaft en van Gastel verruimd. Verliefd op de situatie koesteren wij fracties uit uren. Onderweg naar de kern; het middelpunt van onze twee hoofden.'

Voor de Etalage is hun keuze gevallen op een werk met als titel ‘In correctie’. Zoals het hoort vol verwachting op reis, om onverwacht ergens aanwezig te zijn, waarbij de ruimte en de omgeving bepalend zijn voor het concept.

ETALAGE Innercity is een project van IDFX Breda. In vitrine nr. 8 in station Breda is maandelijks een werk van een kunstenaar te zien. Het werk wordt speciaal gemaakt voor de ETALAGE en is geïnspireerd op de vitrine zelf of een reactie op de publieke ruimte van het station. De werken worden officieel geopend in aanwezigheid van de kunstenaar.