Laura Verhaegh

In de zomer van 2013 ben ik afgestudeerd aan kunstacademie st.Joost.

do 12 dec '13 - 20:00 tot di 21 jan '14 - 12:00

We lijken er zo ver vandaan, heeft het eigenlijk wel ooit bestaan? Met het werk 'Brokstukken als bewijs', zoekt Laura Verhaegh onder het spoor de sporen van het Paradijs. Ze weet zeker dat het bestaat en zal het bewijzen. Bewijzen dat het er was en overal weer zal zijn. In de ETALAGE zie je een overblijfsel van de oorspronkelijke staat. Een stille ruïne. Het is bijna weg, maar niet helemaal. Het wankelt. De wereld wankelt. Verhaeghs werk en woorden wankelen, maar vallen doen ze niet.
Laura Verhaegh studeerde deze zomer af aan kunstacademie St. Joost. Dit heeft revolutiedrang in haar opgeroepen en dat woelt en waait nog steeds. Verhaegh probeert de ideale vorm te bedenken voor alles.

Laura over haar werk:
We lijken er zo ver vandaan, heeft het eigenlijk wel ooit bestaan? De weg erheen is verloren en vergeten. Maar ik weet het zeker, en zal het bewijzen. Bewijzen dat het er was, er is, en overal weer zal zijn. Zolang er appels groeien aan de bomen hebben we het bewijs. Het PARADIJS bestaat.
Het was hier onder onze voeten, welke sporen liggen er onder dit spoor? Welke wereld ligt er onder het asfalt, welke verhalen huizen er onder de huizen? Alles wat ons te doen staat is ruimte scheppen, om het samen weer te maken, levend en magisch mooi.

In de etalage zie je een overblijfsel van de oorspronkelijke staat. Het is bijna weg, maar niet helemaal. Een stille ruïne.
Het is onvermijdelijk dat dit mijn onderwerp is, dat alles hiernaar zal moeten verwijzen. Ik weet dat het wankelt. De wereld wankelt. Mijn werk en woorden wankelen, maar vallen doen ze niet. Brokstukken van het paleis liggen overal verspreid, stukken van de paradijspoort ver uiteen geslingerd. Ik ga ze zoeken, oprapen, opstapelen, lijmen, plakken, zo goed en kwaad als het kan. Grassen laten groeien, de zaden zoeken, bloemen bloeien, pitten planten en planten poten. Het is mijn missie en ik kan er niet omheen. Zou je geboren willen zijn voor een kleiner doel? Zou je dood willen gaan zonder te hebben bijgedragen? Samen kunnen we het paradijs heropenen, zolang er appels groeien aan de bomen.