Denise Motz

In haar werk is zij de fotograaf die ruimtes creëert en settings ensceneert.

do 15 nov '12 - 20:00 tot di 11 dec '12 - 12:00

Vanaf donderdag 15 november is het kunstwerk Behind the scenes: ‘a human product’ van Denise Motz te zien in Etalage Innercity in station Breda.
Denise Motz studeerde in 2012 af aan AKV St. Joost. Met haar foto's, die vaak aan modereclamefoto's doen denken, wil Motz de mens, die vaak in een gestructureerd ritme zit en altijd maar doorgaat, even uit zijn eigen wereld laten vallen en ontmaskeren. Ze zet de mode in, omdat hierin deze ingespeelde poppenkast duidelijk naar voren komt. Denise Motz vindt dat modellen meer als producten behandeld worden (en zich laten behandelen) dan als mens. Ze laat dit experiment op de mens zien door de modellen op haar foto's in een dwangpositie te zetten. Zelf behandelt ze haar modellen ook als producten, om dit gegeven juist uit te buiten. De suggestie van gruwel, het idee dat je in de gaten gehouden wordt en steriliteit zijn belangrijke elementen in haar werk.
Reclamefoto's horen thuis in het beeld van het station. Denise Motz hoopt met deze beeldtaal de aandacht van het publiek in het station te trekken om vervolgens vervreemding op te roepen.