Atelier van Lieshout

Atelier Van Lieshout is de studio en werkplaats rondom de  Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout. In 1995 richtte hij het Atelier op en sindsdien zijn alle werken die hij (samen met zijn medewerkers) maakt toegeschreven aan Atelier Van Lieshout.

Van Lieshout produceert een unieke combinatie van toegepast werk en autonoom werk; het oeuvre van Atelier Van Lieshout strekt zich uit van sculpturen tot machines, van meubels tot gebouwen, van installaties tot ontwerpen voor utopische en distopische steden. Terugkerende thema’s in het werk van AVL zijn de organisatie van macht en arbeid, politiek, revolutie en autarkie.

Ook kenmerkt het werk zich door een fascinatie voor de mens en het menselijk lichaam, vruchtbaarheid en vergankelijkheid. Dit gegeven zorgde er de afgelopen twintig jaar voor dat curatoren en museumdirecteuren van Tokyo tot Toronto projecten en tentoonstellingen met het collectief realiseerden.De installatie van Atelier van Lieshout die onderdeel uitmaakt van Interference 2013: Evilu

Van zaterdag 21 t/m vrijdag 27 september werken Atelier van Lieshout (Rotterdam), Startel (