Infinity within - in het water
Infinity within - in het water
Infinity within - in het water

- PERSBERICHT –
donderdag 21 juni 2012, Breda

-------------------------------------------------------------
Werk onherstelbaar vernield bij expositie Interference - Ontketening
Kunst & Filosofie in de natuurtuin van Wolfslaar Breda
16 juni t/m 8 juli

een project van IDFX


BREDA – In de nacht van woensdag op donderdag 21 op 22 juni is een van de kunstwerken van de expositie Interference - Ontketening onherstelbaar vernield.

Infinity Within is niet meer. Dit werk van kunstenaar Paul van Osch is een van de negen installatie kunstwerken die tot 8 juli in de Natuurtuin van Wolfslaar geexposeerd worden. Helaas is afgelopen nacht door onbekenden juist dit robuust uitziende werk vernield. De installatie bestaande uit een houten huisje en een hekwerk geplaats die in de natuurtuin rondom een boom is kapot getrapt en gedeeltelijk in het water gegooid. Onherstelbaar beschadigd is de conclusie van de diep teleurstelde kunstenaar, hier kan ik niks meer mee. Ook het werk van Dayne Donck wat rond het amphitheater geplaatst is heeft schade opgelopen. Na enige reparatie zal dit geluids kunstwerk vanaf morgen wel weer te horen zijn.

Het is voor ons onbegrijpelijk dat zulke dingen gebeuren. Een dergelijk zinloze actie valt voor ons niet te begrijpen, wij zijn er een goed ziek van. Het is een grote frustratie gezien de tijd en energie die de kunstenaar er in gestopt heeft en de energie en geld die wij als organisatie er ingestoken hebben. We hadden juist een goed gevoel over deze mooie plek in Breda. De kunst komt er geweldig tot zijn recht en er kwamen veel enthousiaste reacties van de bezoekers. Jammer dat er toch altijd weer mensen zijn die op je ziel willen trappen.

Na rijp beraad en overleg met de kunstenaars heeft IDFX, de organisatie van Interference - Ontketening, besloten de expositie verder door te laten gaan. We willen de kunstliefhebbers die graag nog van de werken willen genieten niet in de koud laten staan. Ook de geplande rondleidingen voor scholen en jongeren zullen gewoon doorgaan. Zeker met het Wolfslaarweekend voor de deur (zaterdag 23 en zondag 24 juni) en het symposium wat als afscluiting van Interference gepland staat vinden wij het belangrijk dat de kunst te zien blijft.

Dus:

Interference – Ontketening, een expositie met installaties en beelden in de natuurtuin Wolfslaar te Breda, is vanaf 16 juni dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 17:00 uur in de natuurtuin van Wolfslaar *.

Interference
Met Interference worden de grenzen verkend van wat kunst betekent binnen de wetenschap en wetenschap binnen de kunst. Mijlpalen in de wetenschap zijn hierbij de leidraad. Interference 2011-2012 richt zich op ‘De allegorie van de Grot’ van Plato, een filosofische mijlpaal waarin de zoektocht naar het wetenschappelijk en systematisch denken voor het eerst wordt vastgelegd. De Ontketening is het project wat volgt op het eerste deel van Interference - Schaduwspel, wat in december 2011 plaatsvond.

Er zijn werken te zien van:

Gerjanne van Zuilen, Marijke van Zuilen, Dayne Donck, Sven Fritz, Paul Baartmans, Karin van Pinxteren en Robert Jarvis.

Agenda Interference- Ontketening

Expositie 16 juni t/m 8 juli:
Werken van onder andere: Dyane Donck - Gerjanne van Zuilen - Karin van Pinxteren - Marijke van Zuilen - Paul Baartmans - Paul van Osch - Rob Sweere - Sven Fritz.

*Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. De complete expositie is te bezichtigen van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Opening zaterdag 16 juni:
De officiële opening van Interference – Ontketening in het bijzijn van alle kunstenaars met een muzikaal intermezzo van Michiel van de Weerthof, afgesloten door het vleermuizenconcert van kunstenaar Robert Jarvis.

Symposium zondag 8 juli:
Lezingen van filosofen, wetenschappers en kunstenaars met gespreksleider Loek Grootjans onder het genot van eten en drinken in oud Griekse stijl. Aanmelden kan tot 1 juli via postbus@idfx.nl en de kosten zijn €35,- inclusief eten.

Meer over Interference op www.idfx.nl