De voorste hersenkwab tot het uiterste gedreven!

OPENING door Wethouder van cultuur Selçuk Akinci donderdag 6 november 20.00 uur stationshal Breda CS bij 4de winkelblok

Interference. Hét project over kunst en wetenschap. Waar grenzen worden opgezocht tussen Kunst & Wetenschap. Thema van 2014 is PREFRONTAAL. Over de prefrontale cortex, het voorste gedeelte van de hersenen dat betrokken is bij emotionele functies zoals het nemen van beslissingen, sociaal gedrag en impulsbeheersing.

Interference Prefrontaal gaat verder waar ‘Interference - Evilution?’ 2013 ophield. Zij manifesteert zich voor het front uit. De prefrontale kwab tot het uiterste gedreven. Onderzoek naar de grenzen van het kunnen, hoe gaat het brein om met al deze veranderingen in deze tijd. Past het zich aan of blokkeert het.

Genoeg vragen om te stellen en te onderzoeken. Door middel van expositie, lezingen, installaties, workshop en performance. Om dit op een prikkelende, overzichtelijke en toch confronterende manier te presenteren, is er gekozen voor drie uiteenlopende locaties, te weten:

Om dit op een prikkelende, overzichtelijke en toch confronterende manier te presenteren, is er gekozen voor drie uiteenlopende locaties, te weten:
– Stationshal Breda CS – 4de winkelblok (installaties)
– Brandpunt -  Reigerstraat 16, Breda (lezingen, expo, performance)
– Openbare ruimte (performances)

Opening
Op donderdag 6 november 2014 om 20.00 u in de nieuwe stationshal van Breda CS. Verzamelen bij het 4e winkelblok. Wethouder van Cultuur Selçuk Akinci zal met een openingswoord dit project voor geopend verklaren. Hierna zal de spectaculaire performance wandeling van start gaan onder het alziend oog van de kunstenaar Toine Klaassen (20.30) en de Braincar van Olaf Mooij (staat klaar in Willemstraat rond 21.00. Braincar van Olaf Mooij is als éénmalige installatie daarna nog te zien op vrijdag 7 november voor de deur bij Brandpunt.

Daarna rond 21.45 u een optreden van Yes...PinkPink!

Installaties Stationshal:
Hermelinde Hergenhahn (Duitsland/Amsterdam) en Panagiotis Tomaras (Griekenland/Amsterdam)

Kunstenaars in Brandpunt:
Léon van Opstal (Rotterdam), Dennis de Bel (Rotterdam), Gaby Felten (Den Haag), Mischa Daams (Den Haag), Christiaan Zwanikken (Amsterdam) en Toine Klaassen (Rotterdam)

Performances diverse locaties
Toine Klaassen (Rotterdam), Yes..pinkpink (Den Haag), Olaf Mooij (Rotterdam), Mette Sterre (London), Gaby Felten (Den Haag), Ulrike Doszman (Duitsland/Tilburg)

Workshop Augmented Reality
Sander Veenhof en Jantine Wijnja

Zie voor performances, kunstenaarsgesprek en lezing het programma en de afzonderlijke informatie hierover op de website.

Geopend van 6 t/m 22 november. Geopend woensdag t/m zaterdag 12.00 tot 17.00 uur, donderdag koopavond tot 21.00 uur. Brandpunt is dagelijks geopend van 09.00 u tot 18.00 u. De expositie is dan wel te bezoeken, maar de installaties staan niet aan. Meer details over programma en openingstijden per locatie zie http://interference.idfx.nl

Oranisatie: Stichting Idee-fixe, Kantoorlocatie: Houtmarktpassage 28B, Breda.www.idfx.nl