Zondag 8 september zal tijdens het BUT Film Festival het VHS medium nieuw leven ingeblazen worden. De VHS Night of Error is een initiatief van Juul Barnard en Erik Katerborg en wij zijn blij deze nacht in ons filmprogramma op te mogen nemen.

Tijdens de Night of Error een ode aan de actie en karate avonturen uit de jaren '80 videotheek. Houterige trailers vol kartonnen ruimteschepen, ninja's die te pas en te onpas opduiken, samurai agenten met enorme blaffers, en niet in het minst om de persoonlijke introducties van videotheekeigenaren die je een heerlijke avond toewensen.

We gaan ons verdiepen in de merkwaardige filmtechnieken van Godfrey Ho - deze regisseur zag er brood in om stoffige Chinese en Filippijnse actiefilms te upgraden met de hype van het moment: NINJA'S. Op de meest onlogische momenten vliegen de werpsterren door het beeld!

Taekwondo grootmeester en filosoof Y.K. Kim had soortgelijke ambities. Zijn Martial-Arts Rockband moet het opnemen tegen motorrijdende Ninja's in 'The Miami Connection'. De tenenkrommende dialogen worden ruimschoots gecompenseerd door de synthesizer hits van Angelo Jannotti.

Als op dit moment je nekharen nog niet de zaal uit zijn gevlucht, gaat dat wel gebeuren bij het aanschouwen van undercover samurai agent Joe Marshall. Zijn strijd tegen de Yakuza wordt bemoeilijkt door zijn pruik die steeds in de weg zit… of zitten we nu naar een heel andere acteur te kijken? Je gaat het zien in de trailer van 'Samurai Cop'.

Je gaat je verder nog verbazen over de vele Rambo-, Mad Max- en Terminator-klonen die op VHS zijn uitgebracht, en niet minder om de logo-animaties die de verschillende labels voor de film plakten.

Na de VHS mix aan trailers en interessante weetjes over dit genre uit de jaren '80 hebben we natuurlijk nog een hoofdfilm. Maar welke dat is dat verklappen we nog even niet! Maar het zou zo maar kunnen dat onze held Fred Williamson zijn opwachting gaat maken....

www.nightoferror.nl 

Night of Error:  Zondag 8 september, Nieuwe Veste Breda, aanvang: 18:00 uur