BETREFT: derde werkperiode studenten AKV St. Joost BK autonoom 3 bij IDFX met Vanya Fronik & Lea Theunissen 15.7.14 t/m 27.7.14

OPENING: donderdag 24 juli om 16.00 u. Performance door Lea Theunissen. Binnenlopen kan al vanaf 14.00 u.

Informatie: Vanaf dinsdag 15 juli start de derde, tevens laatste werkperiode van dit jaar, met twee studenten van AKV St. Joost beeldende kunst autonoom 3.  Vanya Fronik en Lea Theunissen werken tien dagen, tot en met donderdag 24 juli,  aan de realisatie van een project in de tijdelijke locatie van IDFX. De presentatie vindt plaats van vrijdag 25 t/m zondag 27 juli. Meer informatie hierover volgt.

Vanya Fronik maakt sculpturen met het menselijk lichaam als uitgangspunt. Zij wil hiermee experimenteren, nieuwe ruimten ontdekken en haar sculpturen hieraan verbinden. Het maakproces is voor Fronik net zo belangrijk als het uiteindelijke beeld. Zij zal hoogstwaarschijnlijk tijdens haar presentatiedagen doorwerken aan de sculptuur om de grens tussen maken en presenteren te onderzoeken.

Lea Theunissen is een tekenaar. Voelt zich verwant met de groten der kunstgeschiedenis, voert al tekenend een dialoog. Zij is een schrijver. De hele geschiedenis is van haar. "Hervormen, vervormen, her-vertellen, ontkennen, een ander scenario opwerpen, of op een andere manier weer in onze tijd trekken?" aldus Theunissen. Al tekenend en schrijvend gaat zij bezit nemen van de ruimte.