Zaterdag 9 maart vindt al weer het laatste project plaats georganiseerd door de Curator van het moment bij IDFX: Fenna Koot. Onder de titel: Deconstructing the festival zijn er sinds 16 september 2023 meerdere projecten georganiseerd dat begon met Nostalgia en nu eindigt met Soundcheck. Vanaf 20.00 u is iedereen die de kunst en zeker ook de kunst gezien met de blik van de generatie die nog maar net beginnen met hun kunstpraktijk, welkom om deze 'eindconclusie' die waarschijnlijk nog een vervolg krijgt in de vorm van een heus Yellow Cube Festival 2024, te ondergaan. KOM JE ONDERDOMPELEN IN HET GEEL VAN YELLOW CUBE!
Soundcheck-  Zaterdag 9 maart 2024 20:00 u. 

Yellow Cube Festival deconstructing the festival heeft dus, zoals hierboven geschetst, het afgelopen half jaar een programma gemaakt bij Stichting IDFX. Zij is een werkvorm waarbinnen elementen uit de festivalcultuur en ‘de kunstwereld’ door elkaar worden gegooid middels samenwerkingen tussen de organisatie, kunstenaars, producers, filmmakers, performers en DJ's. De vorige edities: After Movie, Technical Difficulties, Longlist en Early Bird hebben ons geleid naar deze editie: 'Soundcheck'. 
Voor de laatste keer, in deze vorm, een 'Soundcheck' vindt plaats op het moment net vóór een optreden. De ruimte en de performer stemmen zich op elkaar af. Met dit in het achterhoofd werken Benjamin Schoones (kunstenaar) en Fenna Koot (kunstenaar, teamlid Yellow Cube) samen naar een locatie specifieke installatie. Zoals altijd wordt de avond ondersteund door een werk aan onze gele muur, deze keer presenteert The Trashmaster hier zijn debuutalbum.
'Soundcheck' is dan ook het laatste evenement uit de reeks Yellow Cube Festival - deconstructing the festival. Een onderzoek waar veel te leren valt, maar conclusies nooit in beton worden gegoten. Boven en onder de radar hebben we in de tussentijd gewerkt aan Yellow Cube Festival ’24! Binnenkort maken we hier meer over bekend!