Van zaterdag 4 tot en met zondag 19 juni 2016 exposeert de videokunstenaar Eva Schalkwijk (Tilburg) bij EXPO@IDFX. Opening op zaterdag 4 juni om 16:00 u Kopse Kant Electron in Breda. Iedereen is van harte welkom bij de opening,  inloop vanaf een uur of 15.30 u en natuurlijk kan een ieder die dat wil in de dagen hierna als de expositie loopt, van donderdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 u, het werk ook nog komen bekijken.  


Op zaterdag 18 juni organiseert IDFX ism Eva Praatgroep de Stoep. Zie hieronder meer.


Eva Schalkwijk studeerde beeldende kunst aan AKV St. Joost in Breda (2013) en werkte

twee jaar in Studio for immediate spaces aan het Sandberg Instituut in Amsterdam (2015).

Haar ideeën over de constructie van de werkelijkheid en haar blik op de wereld zijn de beginpunten voor het maken van films. Waar ligt de grens tussen het alledaagse en het artificiële? Wat is werkelijkheid en wat is fictie? De dingen waarvan men aannam dat ze normaal zijn, zijn eigenlijk vreemd.

Bij Sidewalk Scenes laat Eva verschillende videowerken zien waarin ze een blik werpt op de openbare ruimte. De stoep is een weg voor voetgangers, een alledaagse plek, een plek waar veel gebeurd. Er word aandacht besteed aan situaties, objecten en het ontwerp van de stoep zelf.

Praatgroep de Stoep zaterdag 18 juni 15:00 u

Terwijl de expositie geopend is zal er een evenement plaatsvinden waar mensen worden uitgenodigd om hun verhalen (observaties, theorieën en vondsten) over de stoep te delen.

De stoep dient als inspiratie bron voor een open gesprek, waar iedereen iets mag vertellen of tonen; kunstenaars, architecten, ambtenaren, fotografen, filosofen, ontwerpers en alle andere gebruikers van de openbare ruimte. Wat valt je op? Welke situaties heb je meegemaakt op straat? Zijn er foto’s of filmpjes van? Heb je ooit een object gevonden op straat?


Kunstenaars zijn welkom om werk te tonen. Zangers zijn welkom om een lied te zingen. Schrijvers zijn welkom om een tekst voor te dragen. (voor meer informatie over dit evenement neem contact op met info@evaschalkwijk.com)