NICK J. SWART: DIRT DRAWINGS & COLLAGES - OPENING ZATERDAG 29 NOVEMBER 16.00 U

Van zaterdag 29 november tot en met zondag 14 december do tot en met zondag van 14 - 17 u. En op afspraak.

Opening was groot succes.Veel bezoekers en geinteresseerden. Dus kom zeker kijken!

  Titel: SHABBY ART THAT FALLS APART. Tekeningen ('Dirt Drawings') en collages van de Undergroundkunstenaar-, performer en dichter Nick J. Swarth uit Tilburg. Met een openings-ptreden op zaterdag 29 november om 16.00 u door Nick J. Swarth & Niels Duffhues. Daarnaast hebben wij DeeJay Louis uitgenodigd om uit zijn enorme collectie dvd's een muzikaal aansluitend programma samen te stellen.

Tijdens de expositie worden er doorlopend films van Efrat Zehavi en Jeroen de Leijer op basis van teksten van Nick J. Swarth vertoond. 

Over de kunstenaa in vogelvlucht:
Swarth is bij velen vooral bekend als dichter en was van 2005 tot 2007 stadsdichter van Tilburg. Hij publiceerde diverse bundels, waarvan de meest recente is getiteld ‘Mijn onsterfelijke lever’. Naast het dichterschap is hij actief in het progressieve
rock trio Betonfraktion. Ook zijn website is een avontuur waar je in verdwaalt: www.swarth.nl

Over het tentoongestelde werk:
De materialen die Swarth gebruikt zijn goedkoop of zelfs van de straat geraapt. Zo krijgt het onooglijke, het morsige een tweede leven in absurde, kwetsbare collages. Ze bevragen begrippen als artistieke waarde en schoonheid. “De kunst kan de wereld niet redden, maar op deze wijze wel een stukje schoner maken,” aldus de kunstenaar. Nu dus exclusief te zien bij EXPO@IDFX.