In apocalyptische watersfeer presenteert kunstenaarsinitiatief Satellietgroep (Den Haag) op zaterdag 28 september in de toekomstige Skatehal op het Mammoetterrein een filmprogramma bij Interference 2013: Evilution?.

Het is een programma dat bestaat uit korte animaties, kunstfilmpjes en documentaires. Hierin  vooral aandacht voor de evolutie van het kustlandschap. Het thema Evilution?/evolutie kan hier worden opgevat als iets dat meewerkt of juist tegenwerkt.

Kunstenaarsinitiatief Satellietgroep is in 2006 opgericht in Den Haag, met als doel onderzoek naar de culturele betekenis van de zee vanuit het perspectief van de kunsten en wetenschap. De oprichters zijn Jacqueline Heerema (kunst concept + organisatie), Andries Micke (architect), Hederik van der Kolk en Bas de Koning (vormgevers van collectief Duel) en Marianne Volleberg (antropoloog). Zij dagen kunstenaars, vormgevers, (landschap) architecten en wetenschappers uit om nieuwe concepten en projecten te ontwikkelen die de culturele, innovatieve en duurzame kwaliteiten van de zee en haar kusten tot uitdrukking te brengen.

Zie voor uitgebreide informatie: www.satellietgroep.nl

In verband met dit avondprogramma is de expositie op 28.9 open tot en met 23.00 u s'avonds.