Werkperiode Studenten  Art & Research Sint Joost School of Art en Design Breda/Den Bosch Editie III bij IDFX vindt plaats van dinsdag 20 juni tot en met zondag 25 juni. Zaterdag 24 juni om 17.00 u vindt de presentatie plaats.

Lyly Stroeïek:                                                                         

Ik ben de bouwer van verbinding en de verzamelaar van het gevoel. Mijn werkplaats is gevuld zodat ik een constructie kan bouwen tussen jou en mij. Ik ben opzoek naar dingen die passen en onderzoek hoe een gedeelde gedachtegang ons samenbrengt. Kan ik met voorbereiden en vormen van een beschrijving van iets, mijn denkbeelden daarover delen? Ik wil de meest handige klussen op een onhandige manier klaren. Zodat het lijkt alsof, maar ik weet niet meer op wat. Ik wil verzamelen en bewegen in mijn praktijk, zodat ik bezig blijf met maken. Ik zoek een toneel waarin ik mijn voorstelling kan vertonen. Graag wil ik mijn sociale praktijk buiten de academie verkennen. De plek waarin de verzameling van het fysieke materiële bestaan en het gevoel van verbinding zich kan uiten en kan ontstaan. 

Seam Mäskee:

Mijn praktijk heeft verschillende vormen en lagen, en is daarmee erg veelzijdig. De manier waarop mijn werk tot stand komt is vrijwel altijd in de reactieve vorm, waarin zowel de woorden reageren als actief verscholen zitten. Dit typeert me; ik ben altijd in de weer en sta in unieke verhouding tot mijn omgeving. Sociale structuren, netwerken, en wederzijdse afhankelijkheden die komen kijken bij samenwerking in welke vorm van ook spelen een belangrijke rol voor mij als maker. Één rode draad voor mijn praktijk is niet duidelijk te benoemen. Er is een interessante verhouding tussen de manier waarop ik mijn omgeving beïnvloed en hoe ik mij op mijn beurt weer door de omgeving laat beïnvloeden. 

Er is altijd een wisselwerking, die de ene keer spelenderwijs tot uiting wordt gebracht en de andere keer serieus, persoonlijk of geëngageerd.