Bijzondere expositie bij BUTFF/IDFX met Rob Grip, Kinetische objecten. Hij bouwt zijn beelden op uit gebruikte ge-recyclede materialen. En Wieger Douma, met zijn laatst gemaakte schilderijen 2020/2021. Douma maakte ook het BUTFF-affiche van dit jaar met het thema Sweet Sic Teens. Dus alles valt weer op haar plek. OPENING zaterdag 21 augustus; officiele gedeelte rond 16:00 u; open vanaf 14:00 u. 

Rob Grip: Naast zijn sculpturen, met namen als Libel, Pacebmaker, Bloodymary, Hallo etc., begon Rop Grip enkele jaren geleden met het experimenteren/ bouwen van een duurzame fiets aangedreven of pedal powered, met de naam BLENDERBIKE’S. Een “BLENDERBIKE” is een  blender die aangedreven word door pedalpower (fietskracht). in plaats van elektriciteit.  Hij bouwde hij een mobiele Sauna en ontwierp Rocketstove’s,  hoogrendement hout kook kachels met zeer weinig co2 uitstoot. Meer hierover is te vinden op zijn website.

Wieger Douma: Het werk van Wieger Douma is zowel surrealistisch als duister. Zijn beelden zijn metaforen die vaak te maken hebben met de actualiteit en gaan ook over de alledaagse werkelijkheid, soms politiek getint.  Bijna al zijn schilderijen en tekeningen hebben een diepere betekenis. Er zitten meerdere lagen. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt. Veelzijdig met oog voor detail. Er zit zoveel in verborgen. Douma maakt potloodtekeningen, inkttekeningen, schilderijen, muurschilderingen en zet tatoeages. Zonder opleiding heeft hij zich ontwikkeld tot kunstenaar. Schildert en tekent vanuit zijn eigen visie. 

IDFX-expositie ruimte aan de Veilingkade in Breda. Van zaterdag 21 augustus tot en met zondag 19 september 2021. Dus ook tijdens het BUT FILM FESTIVAL te bezoeken en te zien. Open van donderdag tot en met zondag van 14:00 tot 17:00 u. En op afspraak.