Tijdens Interference Prefrontaal worden er op diverse locaties in de openbare ruimte en in één geval binnen, performances uitgevoerd. Door Toine Klaassen (Rotterdam), Olaf Mooij (Rotterdam), Mette Sterre (Londen), Gaby Felten (Den Haag) en Ulrike Doszman (Duitsland/Tilburg) en Yes...PinkPink.

Openings-act = Performance-wandeling door: Toine Klaassen (Rotterdam), Olaf Mooij (Rotterdam) van station naar Brandpunt. Dit zijn twee afzonderlijke performances die parallel aan elkaar beiden de opening tot een spectaculair gebeuren maken. En, niet te vergeten, om 12.30 u in Brandpunt de performance van Yes...PinkPink. Hij treedt op in Brandpunt ná het officiële openingsgedeelte van Interference Prefrontaal. Om 21.30 gaat iedereen los! Verder worden er tijdens Prefrontaal performances uitgevoerd door Gaby Felten (Den Haag), Ulrike Doszmann(Duitsland/Tilburg) van Station naar Brandpunt en  Mette Sterre (Londen) van Grote Markt naar Brandpunt.

---Toine Klaassen transformeert zich tijdens zijn performance op de route van station naar Brandpunt (do 6 november  21.30) tot een wandelend alziend oog en laat zich  leiden door de situatie op zijn route. Zie het als een onderzoek ter plekke vanuit zijn beleving van het moment.

---Olaf Mooij heeft het vermogen om in dode materie leven te suggereren. In die zin lijkt zijn werk stevig verankerd te liggen in de beeldhouwtraditie. Carrosserie getransformeerd tot persoonlijkheid. Braincar is bij de opening (do 6 november 21.00 u) , naast de performance met Toine Klaassen, leidend voorwerp op de wandelroute van Breda CS naar locatie Brandpunt. Daarna nog op vrijdag 7 november is Braincar van Olaf Mooij anderhalve dag als éénmalige installatie te ervaren in de Reigerstraat voor de deur bij Brandpunt.

---Ulrike Doszmann geeft haar performance de titel 'De technologie van het onverwachte' mee. Wat te doen als je al die vooruitgang niet meer snapt en met de muis vrolijk over het beeldscherm heen rijdt? Dan richt je je beter op iets alledaags uit je analoge omgeving. Een performance van Doszmann trekt je naar binnen met een melancholieke knipoog. (za 8 november  14.00 u)

--Gaby Felten Slow Walking, performance. (do 13 november 19.00 u. van Grote Markt naar Brandpunt)

---Mette Sterre presenteert speciaal voor Interference Prefrontaal een nieuw sculpturaal kostuum. Hierin verpakt zij de verschillende facetten van het post-humanisme in relatie tot onze hersenen en omgeving. (do 20 november 19.00 u)