DE VERNIEUWERS #2 - LIEVE VAN DEN BIJGAART & NIELS KOOIMAN 'NOCH DRIJVEN, NOCH ZINKEN'
OPENING: donderdag 17 november om 20.00 u.

Van donderdag 17 november tot en met zondag 27 november vindt de 2e editie van De Vernieuwers plaats bij IDFX. Een expositie met als titel: 'Noch Drijven, Noch Zinken'. Lieve van den Bijgaart & Niels Kooiman. Open van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00.

Even voorstellen....
Lieve van den Bijgaart is beeldend kunstenaar uit Tilburg. "Ze eten een gevallen frikandel voor de supermarkt, ze jagen op een halfvolle zak chips richting het station, meeuwen verjagen een kauw voor een restant van een koek. Ze zijn overal. Ze leven met ons maar wij zijn ons er niet echt van bewust. We zien ze in de natuur en midden in de stad. De gevonden dode vogels is hiervan een overblijfsel, een residu.

Parallel aan deze tentoonstelling het T VIERKANTJE met een installatie door Lola Schot. In plaats van een performance bij de onthulling heeft zij een afsluiting met performance op zaterdag 3 december rond 20.00 tegelijk met de opening van een de expositie De Vernieuwers #3 met Johnnu Mehrez.

Over De Vernieuwers: De komende 4 maanden torganiseert Mike Anna tentoonstellingen en evenementen voor IDFX onder de noemer 'De Vernieuwers'. Tijdens dit programma vraagt Idee-fixe aan jonge curator-kunstenaars om hun blik op een experimenteel programma vorm te geven. Inmiddels is dit al de eerste tentoonstelling na de mooie kick-off vorige maand!