13 juli EX Drummer bij Zomer van Zanetti, Stadsgallerij
13 juli EX Drummer bij Zomer van Zanetti, Stadsgallerij
13 juli EX Drummer bij Zomer van Zanetti, Stadsgallerij
Ex Drummer

13 juli - EX DRUMMER bij de zomer van Zanetti, Stadsgallerij

(Koen Mortier/ Zwarte humor/ 100 min/ 2007 / België)

Ex Drummer is een speelfilm uit 2007 van Koen Mortier, gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman Brusselmans uit 1994.

FILM bij de ZANETTI BAR: Zanetti was een kunstenaarscafé aan de haven In de jaren ’80, gedreven door Giny Canjels. The place to be voor de alternatieve scene zoals kunstenaars en studenten van de academie St Joost. De muren waren versierd door kunstenaars en  jonge kunstenaar Ruud van Empel ontwierp het eerste en nu het allerlaatste affiche. Beneden in de middeleeuwse kelder speelden punk en new wave bandjes. Vandaar dat we bij deze ZANETTI REVIVAL een muzikale film gaan vertonen met veel zwarte humor.

Bij Zanetti is de bar dan open. Er is muziek en er is heerlijke fish & chips te koop voor de liefhebber!

- EX DRUMMER - 

Drie gehandicapte gasten met een rockband zonder drummer zijn op zoek naar een drummer, roem en succes. Ze vragen Dries, een bekend schrijver, zich bij hun band te voegen. Dries stemt toe en beslist dat zijn handicap zal zijn dat hij niet kan drummen. Als een ultieme, maar tevens duivelse god daalt hij de berg af om zich te mengen met het hulpeloze klootjesvolk. Met de komst van deze manipulator wordt ook de toekomst van de band op het spel gezet en het zal niet lang duren voor de andere leden elkaars bloed kunnen drinken. Hun enige toekomst is uiteindelijk geschreven in menige punktekst: 'No Future'...

Zie de trailer hier

Aanvang: 19:30u

Entree: GRATIS!

Taal: Belgisch

Ondertiteling: Nederlands