Tweede werkperiode studenten AKV St. Joost BK autonoom 3e jaar met Maud van den Beuken 1.7.14  t/m 13.7.14.

PRESENTATIE: vrijdag 11 juli doorlopend tussen 13.00 en 17.00 u. Expostie zaterdag 12  en zondag 13 juli tussen 14.00 en 17.00 u.

Maud van den Beuken houdt zich bezig met de idee dat de mens de mogelijkheid heeft zelf zijn leven te bepalen. Zij zoekt naar manieren om 'de ongeschreven regels van het leven' open te breken. Impulsieve acties direct uitvoeren. Hoezo zou je iets niet doen als je er NU zin in hebt.

Haar werk begint door in de buitenwereld te stappen. Zij definieert deze buitenwereld als iets waarin zij afwijkt van vanzelfsprekendheden. Waarin zij zelf bepaalt waar zij wil zijn. "Ik poog om de lucht te begrijpen en wezenlijk te kunnen aanraken. Constant blijf ik tegen mijn eigen onmacht als mens aanlopen. Het is een circulaire beweging waarin ik me heen en weer beweeg tussen mijn verlangen en de euforie van de onderneming. Het opzoeken, vinden, constateren en verlaten van deze momenten is cruciaal in mijn kunstenaarschap."  aldus een citaat van de kunstenaar.

Toch is 'materiaal' haar uitgangspunt en niet de 'actie'. Met tekst, videobeeld, fotografie en tekeningen geeft zij haar ideeen vorm en tracht zij zich te ontworstelen uit dit vaste stramien dat 'leven' heet.