Cor Hemmers
Cor Hemmers
Cor Hemmers
Jan Oosterbaan
Lucien Carbin

Arno Coenen

Arno Coenen, born in 1972 in Deventer Holland, is a true multimedia artist.

Jean-Michel van Braak

Jean-Michel zag het licht in 1977 in een klein Brabants dorpje.

do 16 sep '10 - 14:00 tot zo 24 okt '10 - 18:00

Knock Out !!!! tijdens Breda Photo

Boek presentatie in aanwezigheid van vele kampioenen op zondag 19 sept. 16.30 uur.

BredaPhoto 2010 van 16 september t/m 24 oktober staat dit jaar in het teken van “Tilt!”. Tijdens BredaPhoto toont Arno Coenen zijn project “Dutch Old School Kickboxing Icons” onder de titel “Knock-out” in het nieuwe IDFX pand aan de Markendaalseweg nr. 36.

Arno Coenen is een multimediakunstenaar. Hij maakt o.a. videokunst, sculpturen, muziek en films. Zijn inspiratie voor dit project haalde hij uit zijn eigen kickbox training. Zijn trainer is een van de afgebeelde voormalige kampioenen op de tiental posters waaruit het project “Dutch Old School
Kickboxing Icons” bestaat. Op de affiches in de stijl van oude vechtfilms, zoals filmposters van Bruce Lee, is de geschiedenis en het verhaal van de kickboxlegendes te lezen.

Naast de posters brengt Arno Coenen het boek “Dutch Old School Kickboxing Icons” uit in samenwerking met de Bredase fotograaf Jean-Michel van Braak, die de kickboksers portretteerde, en schrijver Marinus de Ruiter, die de achtergrondverhalen verzorgde. In het boek geven tien legendarische kickboksers en trainers in hun eigen woorden een beeld van de ruwe, ongepolijste begintijd van het kickboxen en leveren zij onverbloemd commentaar op recente ontwikkelingen.
Aan het woord komen o.a. Cor Hemmers (54), oprichter van Golden Glory, Jan Oosterbaan (49), hij behaalde in 63 wedstrijden Nederlandse en Europese titels én de wereldtitel in het zwaargewicht, mixed martial arts vechter Gerard Gordeau (51) en Iwan Menes (50), meervoudig Nederlands en Europees kampioen en zeven wereldtitels in het kickboksen.

BredaPhoto nodigt IDFX uit een extra toevoeging aan het Breda Photo programma te brengen die aan de rand van of over de grens van BredaPhoto programmering opereert. IDFX biedt een andere kijk op het jaarthema en op fotografie. Er wordt altijd gekozen voor een kunstenaar inplaats van een fotograaf. De kunstenaar krijgt de opdracht om het festivalthema te verbeelden. Dit jaar werd het Arno Coenen en het resulteerde in een serie fotocollages en een boek.

Het boek “Dutch Old School Kickboxing Icons” met de verhalen achter de foto’s wordt gepresenteerd op zondag 19 september om 16: 30u bij IDFX aan de Markendaalseweg 36 in de aanwezigheid van Arno Coenen en een aantal van de geportretteerde oud-wereldkampioenen.
Het boek “Dutch Old School Kickboxing Icons” verschijnt op 19 september 2010 bij Trichis
Publishing en is te koop voor € 15,- (ISBN 9789490608101).

Knock out!! in de pers:
www.digitfotopro.nl
www.waarinbreda.nl
artikelBNDeStem