Van 28 april tot en met 21 mei 2023 vindt er weer een uitwisselingsexpositie plaats met Neue Galerie Landshut in Landshut, Duitsland. Met Jordy Koevoets en Wouter van der Giessen.

Opening  op vrijdag 28 april om 20.00 u. De expositie is te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 u. Zie ook hier

Over Wouter van der Giessen. Beelden kunstenaar in Breda. In 2020 studeerde hij af aan het AKV|St.Joost met het project ‘Voorbeeldentuin’. Hiermee won hij de Atelier Prijs van de Gemeente Breda. Sindsdien is zijn werk op veel plekken in Nederland te zien geweest zoals bij Melkweg (Amsterdam), Stedelijk Museum (Schiedam), Pow Wow (Rotterdam), De Fabriek (Eindhoven). Voorwerpen die iedereen kan bezitten, maar die tegelijk een persoonlijk verhaal kunnen bevatten. Wouter van der Giessen (1995) werpt met zijn werk een nieuwe blik op het bekende. De hele gewone dingen waarmee we ons dagelijks omringen kunnen voor Wouter iconisch zijn. Zoals de gieter in ieders tuin. Deze objecten gelden als bouwstenen voor zijn werk. Met een repetitieve manier van werken probeert hij deze iconen te onderzoeken, verhelderen en legt hij verbanden. Zo kan bijvoorbeeld een sliert ty-raps een wolk worden of twee parasols een grote speelgoed tol. Hij creëert een beeld, iets met een kinderlijke aantrekkingskracht waar je naar wilt kijken en dat herinneringen op roept. Zo werkt hij toe naar een moment waarin verschillende interpretaties mogelijk zijn. Door zijn werk te laten zien waar het voor iedereen is geeft hij het vrij aan het publiek. Hiermee nodigt hij je uit om te kijken naar dat wat jij daadwerkelijk ziet, in plaats van wat je denkt te zien. 

Künstler in Breda. 2020 schloss er den AKV|St.Joost mit dem Projekt „Examples Garden“ ab. Damit gewann er den Atelierpreis der Gemeinde Breda. Seitdem wurden seine Arbeiten an vielen Orten in den Niederlanden gezeigt, darunter Melkweg (Amsterdam), Stedelijk Museum (Schiedam), Pow Wow (Rotterdam), De Fabriek (Eindhoven).

Over Jordy KoevoetsKunst kán het leven mooier maken, voor iedereen. Helaas staat niet iedereen in contact met kunst. Om deze twee werelden dichter bij elkaar te brengen bouwt Jordy Koevoets (1984, NL) LEGO-miniaturen geïnspireerd op wereldberoemde kunstwerken. Op een speelse en laagdrempelige manier ontdekt men de prachtige verhalen uit de kunst. Met het LEGO-steentje als effectieve bruggenbouwer.

Kunst kann das Leben schöner machen, für alle. Leider hat nicht jeder Kontakt mit Kunst. Um diese beiden Welten näher zusammenzubringen, baut Jordy Koevoets (1984, NL) LEGO-Miniaturen, die von weltberühmten Kunstwerken inspiriert sind. Auf spielerische und zugängliche Weise entdecken Sie die schönen Geschichten aus der Kunst. Mit dem LEGO Stein als effektivem Brückenbauer.