Van vrijdag 21 juni tot en met zondag 7 juli  vindt de jaarlijkse expositie-uitwisseling plaats met Breda en de Neue Galerie Landshut uit Landshut (D) (www.ngla.de). Met dit jaar een expositie van de uit Munchen afkomstige beeldend kunstenaar Ingrid Floss.

De officiële opening van de expositie en van de nieuwe IDFX & KOP locatie, vindt plaats op vrijdag 21 juni om 20.00 u. Met een openingswoord door Frans Schneider, de curator van de Neue Galerie Landshut in Landshut, Duitsland. De kunstenaar is ook aanwezig. Live-optreden door Max Swagemakers, violist, die inspeelt op een van haar schilderijen.

Over Ingrid Floss: Floss werd geboren in Keulen. Studeerde Communicatie & Design aan de Vakhogeschool Augsburg. Volgde nog diverse academische Art studies en exposeerde zowel in Duitsland als in andere delen van Europa.Het liefst werkt zij van 04.00 tot 07.00 in de ochtend. Om 08.00 u is de magie voorbij. Dan verstoren rolkoffers op het asfalt haar gelukzalige stilte, aldus Floss. Deze concentratie in de ochtend is de basis van haar werk. Zij vraagt zich bij het beginnen aan een schilderij niet af wat zij moet schilderen, maar wie zij is. Zij wil dit elke dag opnieuw ontdekken. Daarom schildert zij. Levendig, rijk aan kleuren en vrijheid van denken zijn voor haar belangrijk in haar schilderkunst. Haar liefde voor bomen is ontstaan vanuit het zoeken naar veiligheid.

Het werk dat zij laat zien bij deze expositie toont wel die vrijheid van denken en het loslaten van contouren. De bomen die zij tekent lijken eerder het tegenovergestelde te bewerkstelligen.

[Al 15 jaar lang verzorgt Stichting Idee-fixe exposities in Galerie Landshut met 1 of 2 beeldend kunstenaars uit Nederland en komt Frans Schneider, curator bij Neue Galerie Landshut, met een kunstenaar uit Duitsland bij IDFX.]