Opening van de expositie The Human Condition vindt plaats op zaterdag 2 mei om 16.00 u met de performance An Exploitation Structure, door Yukiko Nagakura. Verwacht ook een korte toespraak door Franz Schneider, conservator bij Die Neue Galerie Landshut, die de betreffende kunstenaars, Yukiko Nagakura (http://yukiko-nagakura-works.tumblr.com/) en Aisuke Kondo, (http://aisukekondo.com/Home.html) heeft uitgekozen.

Iedereen is bij deze opening van harte welkom. Wil je de kunstenaars in levende lijve ontmoeten, kom dán zeker! Inloop vanaf 19.30 u. Verder vanaf zondag 3 mei elke donderdag tot en met zondag van 14 - 17 u te bezoeken. Houtmarktpassage 28B ingang via Kerkstraat - Breda.

Title van de expositie: The human condition. Gezamenlijk thema: Migration, History, Human right, War. What kind of works will we show?

Yukiko Nagakura (fotowerken/schilderijen), is geboren in Shizuoka, Japan. Woont en werkt op dit moment in Berlijn. Nagakura is een conceptueel kunstenaar die naast het maken van schilderijen en video's ook installaties maakt en performances uitvoert.
Aisuke Kondo (fotowerken/sculpturen), Kondo maakt werk binnen het concept Reconstruction of Memories. In een project over zijn grootvader die gedurende 38 jaar en tijdens WO II als immigrant in San Francisco woonde linkt hij het verleden aan het heden. Hij poogt de grens die ligt tussen mens, tijd en plaats te ontleden. Hierdoor functioneert zijn werk als een reconstructie van een 'memory machine'

De afsluiting
De laatste dag van deze expositie sluiten wij op zondag 17 mei vanaf 15.00 u af met een 1m2podium waarbij o.a. optredens van de dichters Martin Beversluis, Mandy van den Elzen en Alexander Franken. Twee boekpresentaties: door Merlijn Huntjens & Michelle Bracke (Heerlen) (titel invullen) en Tessa de Swarth (Leiden).(titel invullen)
Etalage-expositie: ook op 17 mei: de opening van onze nieuwe Etalage locatie houtmarkt- passage 28B met als eerste exposant de beeldend kunsteaar Jeroen Creton, die in 1996 als 2e deelnam aan het project Etalage, Vitrine 8 in de Hal van het oude CS van breda.

Kortom: er is weer volop beweging bij IDFX het staat er nooit stil…..

IDFX in Landshut van 22.5 t/m 7.6
Vlak ná de expositie van Landshut bij IDFX organiseert IDFX bij Die Neue Galerie Landshut in Landshut (d) van 22 mei tot en met 7 juni een expositie met werken van de beeldend kunstenaar, dichter, performer en muzikant Nick J. Swarth (tilburg - www.swarth.nl ) en de beeldend kunstenaar en vormgever Michiel van der Zanden (Breda - www.michielvanderzanden.nl). Opening dáár vindt plaats op vrijdagavond 22 mei om 20.00 u. Info: www.ngla.de . en www.idfx.nl